Kukamita etusivu karttakuva

EAKR -hankkeen lippukuva
EAKR -hanke

Hae sivustolta

HUOM! TÄTÄ SIVUSTOA EI ENÄÄ PÄIVITETÄ. 

KUKA, MITÄ, LAHTI

Tervetuloa tutustumaan Lahden historiaan!

Kuka, Mitä, Lahti -sivustolle on koottu yhteen Lahden historiaan ja kehitykseen liittyvä tietosisältöpaketti, jonka runkona ovat Lahden historian artikkelit. Niitä täydentävät syventävät käsiteartikkelit, henkilökuvaukset ja paikannimistökokoelma. Kuvituksena verkkosivuilla on käytetty Lahden kaupunginmuseon kuva-arkiston kuvia ja Suomen kansalliskirjaston historiallista sanomalehtikirjastoa ja digitoituja pienpainatteita. Arkistoon on kerätty puhtaaksikirjoitetut Lahden kauppalanhallituksen ja yleisen kokouksen pöytäkirjat ja Lahden kaupungin perustuskirja. 

Kuka, Mitä, Lahti -sivusto on osa "Piirteitä Päijät-Hämeestä - sisältöä maakunnalliseen identiteettiin" -hanketta, joka on toteutettu 2004–2007. Sen tarkoitus on alueen historiantuntemuksen lisääminen ja päijäthämäläisen identiteetin vahvistaminen. EAKR-hankkeen ovat rahoittaneet Lahden kaupunginmuseo ja Päijät-Hämeen liitto. Projektissa ovat olleet mukana:

• ulkoasu: Muuntamo ja Design Kumina

• sisältö: projektinjohtaja Esa Hassinen ja projektityöntekijä Ritva Sateila (aineiston kokoaminen ja Senaatin kartat), Lahden kaupunginmuseo ja Erkki Rope (Senaatin kartat) ja Pasi Karppanen ja Seija Moisander Lahden Kaupunginmuseo (pöytäkirjat)

• hallinto: projektisihteeri Satu Forsström, Lahden kaupunginmuseo

• kuvat: Riitta Hänninen ja Tiina Rekola, Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto ja Suomen kansalliskirjaston pienpainatteet ja Historiallinen sanomalehtikirjasto