Fellman, Arvid Hjalmar (1871-1950)felmanarvidhjalmar.jpgVuonna 1903 Lahden I apteekin omistaja, apteekkari Grönmark luopui oikeuksistaan. Uudeksi apteekkariksi tuli helsinkiläinen proviisori Hjalmar Fellman. Nuoren miehen innolla ja kunnianhimolla hän laittoi apteekin erinomaiseen kuntoon. Tarkastuspöytäkirjoissa kerrotaan, että "sisustus oli erittäin kallisarvoinen, tehty afrikkalaisesta päärynäpuusta. Hiotut lasiosat, värilliset lyijylasit, helat ja kädensijat oli valmistettu erityisten piirustusten mukaan Saksassa. Säiliöastiat olivat osittain rubiininpunaisia, osittain vihreätä böömiläistä kristallilasia. Seinät hyllykköjen takana olivat hiottua peililasia."

Hjalmar Fellmanin tausta antoi hänelle mahdollisuuksia järjestää liiketoimintansa mieleisekseen. Hän oli senaattori G. E. Fellmanin poika ja tottui jo nuorena ylelliseen elämään.

Ennen paneutumistaan opintoihinsa Hjalmar Fellman kunnostautui monipuolisena urheilijana. Hän on suomalaisen keihäänheiton uranuurtaja. Fellman heitti Tukholman voimistelujuhlien kansainvälisissä yleisurheilukisoissa 18.5.1891 pisimmät heitot, 37,61 ja 37,82 metriä. Virallisia maailmanennätyksiä alettiin kirjata vasta vuonna 1913, mutta alan tutkijat pitävät Fellmanin tuloksia silloisina maailmanennätyksinä.

Keihäänheiton lisäksi Fellman menestyi hyvin kuulantyönnössä, pikajuoksussa, korkeushypyssä sekä kiekonheitossa. Hänen kerrotaan olleen ensimmäinen suomalainen piikkareita käyttänyt urheilija. Yleisurheilun lisäksi hän menestyi hyvin myös voimistelussa ja pyöräilyssä.

Hjalmar Fellman toimi apteekkarina Lahdessa vuoteen 1912 saakka. Hän täydensi opintojaan vuonna 1912 Berliinin yliopistossa ja siirtyi lääkintöhallituksen apteekkiasioiden asessoriksi. Vuonna 1918 hän sai apteekkioikeudet Tampereen III apteekkiin. Hjalmar Fellman kuoli Helsingissä vuonna 1950.

Lahdessa Hjalmar Fellman osallistui hyvin aktiivisesti yhteiskunnallisiin rientoihin. Hän oli Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodet 1909-12. Valtuuston nimittämän taloustoimikunnan puheenjohtajana Fellman oli erityisen alotteellinen sähkölaitoksen saamiseksi kaupunkiin.