Frostell, Fridolf Ferdidand (1863- ?frostellff.jpgLahden kauppala lähetti syksyllä 1905 pankinjohtaja Edvard Carlstedtin ja kauppalan järjestysmiehen F. F. Frostellin Pietariin vauhdittamaan kaupunkianomusta. Matkaan lähetettiin paikkakunnan kukaties taitavimmat miehet. Edellinen oli työskennellyt pitkään Pietarissa ja tunsi varmasti olosuhteet. Jälkimmäinen puolestaan oli hyvin jämäkästi johtanut Lahden kauppalanhallitusta vuodesta 1891 lähtien.

Miehet saivatkin ministerivaltiosihteeri Constantin Linderin vakuuttuneeksi asiasta, ja tämän esittelystä hallitsija antoi Pietarhovissa marraskuun ensimmäisenä päivänä 1905 asetuksen Lahden kaupungin perustamisesta. Päätös sai varmasti järjestysmies Frostellin iloiseksi ja helpottuneeksi, sillä hän teki erittäin suuren työn kaupunkihankkeen valmisteluissa.

F. F. Frostell tuli Lahteen Turusta vuonna 1891, kun hänet oli nimitetty Nastolan kruununnimismieheksi ja Lahden kauppalan järjestysmieheksi. Frostell toimi kauppalan järjestysmienä kaikkiaan 14 vuotta. Hän otti tehtävänsä jopa niin vakavasti, että rakennutti kauppalan hallintoa varten oman rakennuksen Vapaudenkadulle. Komean, kansallisromanttisen talon suunnitteli arkkitehti Lars Sonck.

F. F. Frostell sai jo asemastaan johtuen lukuisia luottamustehtäviä. Hän kuului muun muassa Lahden yhteiskoulun johtokuntaan vuodesta 1897 lähtien. Frostell toimi Suomen Yhdyspankin Lahden konttorin esimiehenä vuodet 1893-1905. Lisäksi hän oli Lahden vapaapalokunnan ylipäällikkö vuoteen 1905 asti.

Lahden kaupunkihankkeen toteuduttua Frostell ilmeisesti katsoi aikansa tulleen täyteen Lahdessa. Hän hakeutui kruununvoudiksi Ulvilaan, jossa hän aloitti marraskuussa 1906. Sieltä hän siirtyi vuonna 1911 samaan virkaan Helsingin maalaiskuntaan.