Numminen, Kalle Teodor (1884-1957)numminenkalleteodor.jpgKalle Teodor Numminen saapui ensimmäisen kerran Lahteen vappuna 1906. Hausjärvellä vuonna 1884 syntynyt nuorukainen tuli tänne muuraustöihin. Hänestä kehittyi Lahden seudulla hyvin tunnettu uunintekijä. K. T. Numminen avioitui Maria Lydia Jaakkolan kanssa vuonna 1907 ja pariskunta asettui asumaan Jalkarantaan.

Kunnallispoliittisen toiminnan Numminen aloitti Hollolan kunnanvaltuustossa, jossa hän oli mukana siihen asti kunnes Jalkaranta 1930-luvun alussa liitettiin Lahden kaupunkiin. Sen jälkeen hän jatkoi kunnallispoliittista uraansa Lahdessa.

K. T. Numminen valittiin vuonna 1933 kaupunginvaltuustoon, jonka jäsen hän oli vuoteen 1957 asti. Hän oli kaupunginhallituksen jäsen vuodet 1933-36. Sosiaalidemokraatti K. T. Numminen saavutti tasapuolisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivällä toiminnallaan sellaisen arvonannon, että hänet valittiin ilman äänestystä kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi vuosien 1937 ja 1953 välillä alkaneille valtuuskausille.

K. T. Numminen osallistui monien lautakuntien työskentelyyn. Muistellessaan uraansa vuonna 1952 hän totesi raskaimmaksi lukemattomat edustustehtävät, joiden yhteydessä hän epäili pitäneensä "puoli väliin kahdeksatta sataa" puhetta. "Tulee joskus ajatelleeksi, että varjele Luoja jos ne vielä joskus pitäisi uudelleen kerrata."

Vuodesta 1944 lähtien Numminen oli myös kunnallisneuvosmiehenä Lahden raastuvanoikeudessa. Ansiokkaasta urastaan Lahden kunnalliselämässä Nummiselle myönnettiin kunnallisneuvoksen arvo. K. T. Numminen kuoli Lahdessa 28.4.1957.