ELOKUVAESITYS HIIHTOMUSEON AUDITORIOSSA 29.3. klo 18.00

Alppihiihdon SM-kisat 70 vuotta

Hiihtomuseo juhlistaa Suomen alppihiihdon historiaa esitelmä- ja elokuvatilaisuudella: alppihiihdon SM-kisat täyttävät 70 vuotta tänä vuonna. Ensimmäiset SM-kilpailut pidettiin Sallan Välitunturilla (kilpapaikka nykyisin Venäjän puolella) 3.4.-4.4.1937. Erkki Penttilä oli tuolloin voittamaton molemmissa lajeissa. Syöksylaskussa toiseksi lasketteli lahtelainen suksitehtailija Esko Järvinen ja kolmanneksi maastohiihtäjänä tunnetummaksi tullut Aarne Valkama. Pujottelussa hopeaa sai Martti "Make" Uosikkinen ja pronssille ylsi Gunnar "Stena" Stenfors.

Hiihtomuseon tilaisuuden avaa vt. museonjohtaja Esa Hassinen. Sen jälkeen vuorossa on aito lyhytelokuva ensimmäisistä SM-kisoista ja Suomen Liikuntatieteellisen Seuran viestintäpäällikkö Jari Kanerva pitää esitelmän Suomen alppihiihtokilpailujen alkutaipaleesta ja kehityksestä. Lopuksi sana on vapaa.

Tilaisuus järjestetään torstaina 29.3.2007 klo 18.00 Hiihtomuseon auditoriossa Lahden Urheilukeskuksessa. Mahdollisuus tutustua Huipulta - Alppilajien historiaa Suomessa -näyttelyyn ennen tilaisuuden alkua klo 17.00-18.00. Tilaisuuteen vapaa pääsy. Tervetuloa!

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä" on avautunut

Hiihtomuseon uusi perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.