Lemmenladulta kisadiskoon - Nuoret parit Salpausselällä -näyttely

21.2.2005-23.4.2006

Hiihtomuseo järjesti Lemmenladulta kisadiskoon - Nuoret parit Salpausselällä -näyttelyn Lahden 100-vuotisjuhlavuonna 2005.  Vuonna 1934 avatusta sähkövalaistusta lemmenladusta tuli heti suosittu nuorten keskuudessa ja sen suurimmaksi vaaraksi todettiin romanttisuus. Myöhemmin nuorten kohtauspaikkana ovat olleet kisatanssit ja -diskot.

Näyttelyn toisena teemana on kilpahiihtoladuilla syntyneet rakkaussuhteet, jotka ovat johtaneet avioliittoon. Suuri yleisö on seurannut mielellään hiihtoladuilla syntyneitä romansseja, jotka ovat saaneet onnellisen lopun.
 
Näyttely avautui 21.1.2005 ja se järjestetään yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin kanssa, jossa esitetään Lemmenlatu-näytelmää. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Salpausselän kisoihin vuonna 1955.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.