Lumi- ja talviurheiluleikit

15.3.2004-31.12.2005

Yläkerran näyttelytila muuntui talvimaailmaksi, jossa esillä erilaisia esinekollaaseja, potkukelkan ja LUIKURIN historiaa,  pulkka- ja liukurimäki,  lumiteatteri,  Mäkimatin minihyppyrimäki kisoineen sekä pelipöydällä talviurheilupelejä lätkästä visailuihin.

Muistatko Mäkimatin, tuon rautasuksisen ryhdikkään pihojen lumihyppyreiden mestarin? Nyt Mäkimatti sai oman muovimäen näyttelyymme ja kisailu voi alkaa.  Hiihtomuseosta löytyi ohjeet luikurin rakentamiseen. Näe kelkkoja, mailoja, lätkiä, luistimia, pipoja eri vuosikymmeniltä esimerkkeinä ovat mm. koululaiset kansanhiihdoissa ja Hopeasompakilpailuissa.

Luminen lapsuus: pikkulasten toiminnallinen näyttely sai innostuneen vastaanoton perheiltä, päiväkodeilta ja kouluilta. Tästä näyttelystä mukaan poimittiin parhaita paloja uuteen talvitouhumaamaailmaan: mukana on muovinen liukumäki, lumilinnojen rakentaminen ja lumienkeleiden tekopaikka tähtitaivaan alla. Lumiteatterissa pääset mukaan satumaailmaan Elsa Beskowin Ollin hiihtoretkien kautta. Voit itse pukeutua lumikuninkaaksi, jääkuningattareksi tai metsän eläimeksi.

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jussi Jokisen työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.