Luminen lapsuus -näyttely & toimintaosasto lapsille

Näyttely päättyi 15.12.2003  

Luminen lapsuus -näyttely kutsui niin aikuiset kuin lapset kokemaan lumileikkiperinteitä. Näyttelyssä yhdistyvät lumileikkiperinteen tutkimus ja toisaalta Hiihtomuseon toimintaan kannustava näyttely-ympäristö. Näyttelyssä oli esillä on myös talvisia metsän eläimiä.

Lumileikkiperinteen historiaa

Helsingin yliopiston kansatieteen laitoksella on kerätty tutkimusaineistoa lumileikkiperinteistä. Taustalla on suomalaisten omia kertomuksia lapsuutensa lumileikeistä, kuten lumilinnojen ja -majojen rakentamisesta, lumisodista, lumilyhtyjen, lumiukkojen ja lumieläinten rakentamisesta sekä tietysti maahan tehdyistä lumienkeleistä.

Puuhaparvella lapsille oli järjestetty pelejä, piirtämistä ja  tehtäviä. Näyttelyssä oli neljä eri-ikäisille tarkoitettua tehtävärataa talvisten eläinten aihepiirissä. Vastaukset ja leimat sai näyttelystä.  Ikäryhmät alle kouluikäiset, 1-2 luokat, 3-4 luokat ja 5-6 luokat.

Toimintaosuus: Lumilinna, josta pääsi liukumäkeen. Lumilinnaelementtejä, joista voi rakentaa lumimajan tai linnan, teatterilava, jonka puvustamossa voi pukeutua lumiukoksi, lumikuninkaaksi tai -prinsessaksi.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.