Luminen lapsuus -näyttely & toimintaosasto lapsille

Näyttely päättyi 15.12.2003  

Luminen lapsuus -näyttely kutsui niin aikuiset kuin lapset kokemaan lumileikkiperinteitä. Näyttelyssä yhdistyvät lumileikkiperinteen tutkimus ja toisaalta Hiihtomuseon toimintaan kannustava näyttely-ympäristö. Näyttelyssä oli esillä on myös talvisia metsän eläimiä.

Lumileikkiperinteen historiaa

Helsingin yliopiston kansatieteen laitoksella on kerätty tutkimusaineistoa lumileikkiperinteistä. Taustalla on suomalaisten omia kertomuksia lapsuutensa lumileikeistä, kuten lumilinnojen ja -majojen rakentamisesta, lumisodista, lumilyhtyjen, lumiukkojen ja lumieläinten rakentamisesta sekä tietysti maahan tehdyistä lumienkeleistä.

Puuhaparvella lapsille oli järjestetty pelejä, piirtämistä ja  tehtäviä. Näyttelyssä oli neljä eri-ikäisille tarkoitettua tehtävärataa talvisten eläinten aihepiirissä. Vastaukset ja leimat sai näyttelystä.  Ikäryhmät alle kouluikäiset, 1-2 luokat, 3-4 luokat ja 5-6 luokat.

Toimintaosuus: Lumilinna, josta pääsi liukumäkeen. Lumilinnaelementtejä, joista voi rakentaa lumimajan tai linnan, teatterilava, jonka puvustamossa voi pukeutua lumiukoksi, lumikuninkaaksi tai -prinsessaksi.