Asiakirja-arkistot

Hiihtomuseossa hoidetaan Lahden Hiihtoseuran, Lahden maailmanmestaruuskisojen sekä muutamia muita talviurheilualan arkistoja. Aineistoja voit tulla tutkimaan arkisin klo 9-15. Varaa aika etukäteen aineiston hakua varten museoamanuenssien Suvi Kuismalta (puh. 050 398 5521, etunimi.sukunimi(at)lahti.fi, hiihtomuseo(at)lahti.fi). Arkistoaineistoa käytettäessä täytetään Hiihtomuseolla tämä lomake.

Katso pääluetteloista tutkittavaksesi haluamiesi kansioiden arkistotunnukset:

Finlandia-hiihdon pääluettelo

Lahden Hiihtoseura (LHS) pääluettelo

MM Lahti ampumahiihdon kisa-arkisto 1981 pääluettelo

MM Lahti ampumahiihdon kisa-arkisto 1991 pääluettelo

MM Lahti kisa-arkisto 1978 pääluettelo

MM Lahti kisa-arkisto 1989 pääluettelo

MM Lahti kisa-arkisto 2001 pääluettelo

Vanhat Hiihtoveikot pääluettelo

Hiihtomuseolta on siirretty 9.5.2016 yhteisellä sopimuksella Urheiluarkistoon Helsinkiin seuraavat arkistot: Lahden Ahkeran arkisto, Suomen Hiihtoliiton arkisto ja SVUL:n Lahden piirin arkisto. Arkistot ovat käytettävissä Urheiluarkistolla.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.