Kokoelmat

Hiihtomuseo tutkii, kerää, tallentaa ja pitää näytteillä talviurheiluun liittyvää esineistöä ja ylläpitää talviurheilun henkistä perinnettä. Kerättävään esineistöön kuuluvat muun muassa sukset, sauvat, asut, jalkineet, palkinnot, mitalit, kunniakirjat, talviolympiarahat, suksivoiteet ja kangasmerkit. Lue lisää Hiihtomuseon kokoelmista

Hiihtomuseon talviurheilukokoelmassa on noin 21 000 esinettä, noin 16 000 valokuvaa, noin 3 700 postikorttia sekä muuta käsiarkistoaineistoa. Hiihtomuseossa on myös noin 11 000 kirjaa ja lehteä käsittävä talviurheilun käsikirjasto. Lisäksi Hiihtomuseossa hoidetaan Lahden Hiihtoseuran, Lahden MM-kisojen, Finlandia-hiihdon sekä Vanhojen Hiihtoveikkojen arkistoja.

Hiihtomuseo ottaa vastaan lahjoituksia talviurheilun alalta ja suorittaa tarvittaessa esinekeruuta.

Tutustu Lahden kaupunginmuseon vastaanottoehtoihin

Ota yhteyttä!

Museoamanuenssi Suvi Kuisma
Puh. 050 398 5521
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Mitalit, kuvaaja: Tiina Rekola

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Äitee ja kilpasiskot -seminaari

Äitee ja kilpasiskot – naisten kilpahiihdon historiaa -seminaari 22.8.2019 klo 9.30-16.00 ravintola Voiton auditorio ja Hiihtomuseo