Kokoelmat

Hiihtomuseo tutkii, kerää, tallentaa ja pitää näytteillä talviurheiluun liittyvää esineistöä ja ylläpitää talviurheilun henkistä perinnettä. Kerättävään esineistöön kuuluvat muun muassa sukset, sauvat, asut, jalkineet, palkinnot, mitalit, kunniakirjat, talviolympiarahat, suksivoiteet ja kangasmerkit. Lue lisää Hiihtomuseon kokoelmista

Hiihtomuseon talviurheilukokoelmassa on noin 21 600 esinettä, noin 16 000 valokuvaa, noin 3 750 postikorttia sekä muuta käsiarkistoaineistoa. Hiihtomuseossa on myös noin 11 000 kirjaa ja lehteä käsittävä talviurheilun käsikirjasto. Lisäksi Hiihtomuseossa hoidetaan Lahden Hiihtoseuran, Lahden MM-kisojen, Finlandia-hiihdon sekä Vanhojen Hiihtoveikkojen arkistoja.

Hiihtomuseo ottaa vastaan lahjoituksia talviurheilun alalta ja suorittaa tarvittaessa esinekeruuta.

Tutustu Lahden kaupunginmuseon vastaanottoehtoihin

Ota yhteyttä!

Museoamanuenssi Suvi Kuisma
Puh. 050 398 5521
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Mitalit, kuvaaja: Tiina Rekola

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.