Tulospalvelu

Results

Salpausselän kisat
Lahti Ski Games

Maailmanmestaruuskisat Lahti
Nordic World Ski Championships in Lahti

Hiihtomuseon tulospalvelusta löytyvät Salpausselän kisojen tulokset vuodesta 1923 lähtien. Tarkista vaikka, kuka voitti erikoismäenlaskukilpailun Salpausselällä 50 vuotta sitten. Oliko kyseessä suomalainen ja lahtelainen hyppääjä? Mäkihypystä, hiihtolajeista ja yhdistetystä löydät täydelliset tulokset vuodesta 1923 lähtien. Myös muita Salpausselän kisojen lajeja löytyy, kuten pujottelukilpailujen tulokset vuodesta 1939 vuoteen 1988. 

Hiihtomuseon tulospalvelusta löydät sekä Salpausselän kisojen että Lahden hiihdon maailmanmestaruuskilpailujen tulokset. Salpausselän kisojen historia alkaa vuodesta 1922, jolloin perustettiin Lahden Hiihtoseura (LHS). Salpausselän kisoja on järjestetty vuosittain muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vuodesta 1923 lähtien. Vuonna 1930 kisat peruttiin lumipulan vuoksi. Myös sotavuosina 1940 ja 1942 jäivät kisat järjestämättä.

Ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut eli Kongressihiihdot pidettiin Salpausselällä vuonna 1926. Hiihdon maailmanmestaruuskilpailuja on Lahdessa järjestetty vuosina 1938, 1958, 1978, 1989, 2001 ja 2017.

Salpausselankisat07_7.jpg
Kuva: Tiina Rekola, Lahden museot.

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.