Pallas.jpg

Hei,

löysin mummoltani tämän sohvakaunottaren. Osaisitteko kertoa suunnittelijan ja valmistusvuoden (edes sinnepäin)? Sohvassa on Asko Export -tarra.


VASTAUS:

Kyseessä on sohvakalusto Pallas. Kaluston alkuperäinen nimi on Sarpa, mutta jostain syystä nimi vaihdettiin ja sitä myytiin Pallas-nimellä. Myyntiin Pallas tuli 1968/1969 ja se on 60-luvun loppupuolella muodissa ollutta mallia. Samantyyppisiä kalustoja oli Askollakin useita. Pallas-kalustoon kuului myös lepotuoli ja vuodesohva. Pallas-kaluston suunnittelija ei ole tiedossa.

Vastauksen yhteydessä olevassa kuvassa ei sohvan selustassa näytä olevan napitusta, mutta vastaavan eli vuoden 1969 Asko mallistoa -vihkosessa napitus on.

Kuinka pitkään Pallas oli mallistossa, niin tässä on pieni ristiriita, jota arkiston perusteella ei pysty ratkaisemaan. Askon arkistossa olevaan Pallas-nojatuolista kertovan tuotekuvaston sivuun on Askolla käsin kirjoitettu: lopetettu -72. Kuitenkin Askon esitteissä Pallas-kalusto on vielä niinkin pitkään kuin vuoteen 1975 asti.

P.S. Askolla oli 50-luvulla mallistossa niin ikään Pallas-niminen sohvakalusto, mutta kyseessä ei ole sama tuote.

PallasE.jpg

Klikkaa kuva suuremmaksi, saat tarkempaa tietoa.
Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon pohjakerroksesta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.