Pallas.jpg

Hei,

löysin mummoltani tämän sohvakaunottaren. Osaisitteko kertoa suunnittelijan ja valmistusvuoden (edes sinnepäin)? Sohvassa on Asko Export -tarra.


VASTAUS:

Kyseessä on sohvakalusto Pallas. Kaluston alkuperäinen nimi on Sarpa, mutta jostain syystä nimi vaihdettiin ja sitä myytiin Pallas-nimellä. Myyntiin Pallas tuli 1968/1969 ja se on 60-luvun loppupuolella muodissa ollutta mallia. Samantyyppisiä kalustoja oli Askollakin useita. Pallas-kalustoon kuului myös lepotuoli ja vuodesohva. Pallas-kaluston suunnittelija ei ole tiedossa.

Vastauksen yhteydessä olevassa kuvassa ei sohvan selustassa näytä olevan napitusta, mutta vastaavan eli vuoden 1969 Asko mallistoa -vihkosessa napitus on.

Kuinka pitkään Pallas oli mallistossa, niin tässä on pieni ristiriita, jota arkiston perusteella ei pysty ratkaisemaan. Askon arkistossa olevaan Pallas-nojatuolista kertovan tuotekuvaston sivuun on Askolla käsin kirjoitettu: lopetettu -72. Kuitenkin Askon esitteissä Pallas-kalusto on vielä niinkin pitkään kuin vuoteen 1975 asti.

P.S. Askolla oli 50-luvulla mallistossa niin ikään Pallas-niminen sohvakalusto, mutta kyseessä ei ole sama tuote.

PallasE.jpg

Klikkaa kuva suuremmaksi, saat tarkempaa tietoa.
Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Äitee ja kilpasiskot -seminaari

Äitee ja kilpasiskot – naisten kilpahiihdon historiaa -seminaari 22.8.2019 klo 9.30-16.00 ravintola Voiton auditorio ja Hiihtomuseo