Kokoelmakeskus

Lahden kaupunginmuseon kokoelmakeskus palvelee museon kaikkia yksiköitä. Museokokoelmien hoidossa noudatetaan ensi sijassa vaurioita ennalta ehkäisevän, säilyttävän hoidon periaatteita. Ennalta ehkäisevässä konservoinnissa museoesineet suojataan epävakaalta ilmastolta, liialta valolta, tuhoeläimiltä ja vahingolliselta käsittelyltä. Esineille pyritään järjestämään turvalliset näyttely- ja säilytysolosuhteet.

sope_ritva.jpg sope_lipun_konservointi4.jpg

Museoesineen puhdistaminen ja tukeminen, vaurioiden laajenemisen estäminen ja vauriokohtien korjaaminen vaikuttavat museoesineen rakenteeseen. Rakenteellista eli varsinaista konservointia tekee oman erikoisalansa konservaattori rajoittaen toimenpiteet säilyttäviin välttämättömiin toimenpiteisiin, joiden pohjana on tutkimus ja konservointialalla hyväksytyt menetelmät ja aineet. 

Konservaattorit neuvovat ja opastavat myös Päijät-Hämeen alueen paikallismuseoiden henkilökuntaa ja yksityishenkilöitä esineiden säilyttämiseen ja huoltoon liittyvissä kysymyksissä, mutta eivät tee museon ulkopuolista konservointityötä.

Postiosoite: PL 113, 15111 Lahti 
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Kokoelmapäällikkö Sari Kainulainen
puh. 050 5184 594

Tekstiilikonservointi
Konservaattori Maija Nisonen
puh. 050 398 5532

Esinekonservointi
Konservaattori Lauri Löfman
puh. 044 416 4669 

Museotekninen ryhmä

Näyttelyiden teknisen rakentamisen, rakennusmateriaalien hankinnat, museon esine- ja muut kuljetukset, varastojärjestelyt ja museon rakennusten kunnossapidon hoitaa museotekninen ryhmä.

Vastaava näyttelymestari Mika Pettinen
puh.  050 5981 293 

Museomestari Jaakko Rautalahti 
puh. 050 518 4480

Näyttelymestari Jani-Markus Männistö
Puh. 044 716 1847

Museomestari Petri Vallgren
puh. 050 559 4157
 

sope_nayttelynrakentaminen.jpg sope_nayttelynrakentaminen2.jpg

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

JUSSI JOKISEN työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.

Hiihtomuseossa valittiin uusia jäseniä kunniagalleriaan - Nordic Ski Hall of Fameen

Hiihtomuseon kunniagalleriaan Nordic Ski Hall of Fame valitaan neljä uutta urheilijaa juhlallisesti kisalauantaina iltamäenlaskun tauolla.