Kokoelmakeskus

Lahden kaupunginmuseon kokoelmakeskus palvelee museon kaikkia yksiköitä. Museokokoelmien hoidossa noudatetaan ensi sijassa vaurioita ennalta ehkäisevän, säilyttävän hoidon periaatteita. Ennalta ehkäisevässä konservoinnissa museoesineet suojataan epävakaalta ilmastolta, liialta valolta, tuhoeläimiltä ja vahingolliselta käsittelyltä. Esineille pyritään järjestämään turvalliset näyttely- ja säilytysolosuhteet.

sope_ritva.jpg sope_lipun_konservointi4.jpg

Museoesineen puhdistaminen ja tukeminen, vaurioiden laajenemisen estäminen ja vauriokohtien korjaaminen vaikuttavat museoesineen rakenteeseen. Rakenteellista eli varsinaista konservointia tekee oman erikoisalansa konservaattori rajoittaen toimenpiteet säilyttäviin välttämättömiin toimenpiteisiin, joiden pohjana on tutkimus ja konservointialalla hyväksytyt menetelmät ja aineet. 

Konservaattorit neuvovat ja opastavat myös Päijät-Hämeen alueen paikallismuseoiden henkilökuntaa ja yksityishenkilöitä esineiden säilyttämiseen ja huoltoon liittyvissä kysymyksissä, mutta eivät tee museon ulkopuolista konservointityötä.

Postiosoite: PL 113, 15111 Lahti 
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Kokoelmapäällikkö Sari Kainulainen
puh. 050 5184 594

Tekstiilikonservointi
Konservaattori Maija Nisonen
puh. 050 398 5532

Esinekonservointi
Konservaattori Lauri Löfman
puh. 044 416 4669 

Museotekninen ryhmä

Näyttelyiden teknisen rakentamisen, rakennusmateriaalien hankinnat, museon esine- ja muut kuljetukset, varastojärjestelyt ja museon rakennusten kunnossapidon hoitaa museotekninen ryhmä.

Vastaava näyttelymestari Mika Pettinen
puh.  050 5981 293 

Museomestari Jaakko Rautalahti 
puh. 050 518 4480

Näyttelymestari Jani-Markus Männistö
Puh. 044 716 1847

Museomestari Petri Vallgren
puh. 050 559 4157
 

sope_nayttelynrakentaminen.jpg sope_nayttelynrakentaminen2.jpg

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon pohjakerroksesta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.