poytajatuolit.jpg


tuoli.jpg


mestarimerkki.jpg

Kysymys:

Olen vähän aikaa sitten saanut haltuuni ruokailuryhmän, josta puuttuu kaksi tuolia. Olisiko teillä tietoa mikä kyseinen ruokaryhmäni on? Olisiko tietoa minkä arvoinen ryhmä on nykypäivänä? Vai onko siinä enemmän tunnearvoa kuin rahallista arvoa? Ruokailuryhmä on erinomaisessa kunnossa. Olisi kiva saada edes jonkinlaista tietoa, että mikä kyseinen ryhmä olisi ja että mistä mahtaisi löytyä 2 samanlaista tuolia, vai löytyykö mistään. Samalla kiinnostaisi, että minkä ikäinen ryhmä on?


Hei

Ruokailuryhmä on Askon 1990-luvun tuotantoa. Vincent-nimellä myydyn kaluston on suunnitellut Markku Karjunen. Se löytyy Askon vuoden 1994-97 kuvastoista. Kaluste on valmistettu koivusta ja sitä on saanut läpinäkyvällä lakalla käsiteltynä tai kuten kalusteenne on kirsikan väriseksi petsattuna. Kirsikkapuun sävy oli hyvin suosittu kalusteväri 1990-luvun alkupuolella.

Museo ei ota kantaa kaluston nykyhintaan, mutta vuonna 1994 pöydän on saanut 2995 markalla ja tuolin 949 markalla, kun 1996 pöydästä on saanut pulittaa 3495 markkaa ja tuolista 1295 markkaa. Ikävä kyllä en osaa sanoa, mistä tuoleja löytyisi, mutta nyt kun on tiedossa tuolien kauppanimi, ehkä etsiminen vähän helpottuisi. 
 

kalusto.jpg


 


Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.