poytajatuolit.jpg


tuoli.jpg


mestarimerkki.jpg

Kysymys:

Olen vähän aikaa sitten saanut haltuuni ruokailuryhmän, josta puuttuu kaksi tuolia. Olisiko teillä tietoa mikä kyseinen ruokaryhmäni on? Olisiko tietoa minkä arvoinen ryhmä on nykypäivänä? Vai onko siinä enemmän tunnearvoa kuin rahallista arvoa? Ruokailuryhmä on erinomaisessa kunnossa. Olisi kiva saada edes jonkinlaista tietoa, että mikä kyseinen ryhmä olisi ja että mistä mahtaisi löytyä 2 samanlaista tuolia, vai löytyykö mistään. Samalla kiinnostaisi, että minkä ikäinen ryhmä on?


Hei

Ruokailuryhmä on Askon 1990-luvun tuotantoa. Vincent-nimellä myydyn kaluston on suunnitellut Markku Karjunen. Se löytyy Askon vuoden 1994-97 kuvastoista. Kaluste on valmistettu koivusta ja sitä on saanut läpinäkyvällä lakalla käsiteltynä tai kuten kalusteenne on kirsikan väriseksi petsattuna. Kirsikkapuun sävy oli hyvin suosittu kalusteväri 1990-luvun alkupuolella.

Museo ei ota kantaa kaluston nykyhintaan, mutta vuonna 1994 pöydän on saanut 2995 markalla ja tuolin 949 markalla, kun 1996 pöydästä on saanut pulittaa 3495 markkaa ja tuolista 1295 markkaa. Ikävä kyllä en osaa sanoa, mistä tuoleja löytyisi, mutta nyt kun on tiedossa tuolien kauppanimi, ehkä etsiminen vähän helpottuisi. 
 

kalusto.jpg


 


Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.