Kysy_Helvi1.jpg Kysy_Helvi3.jpg
Haluaisimme tietää, onko tuoli Maija Heikinheimon valmistama? Onko se Askon tuotantoa? Milloin tuolia on valmistettu ja minkälaisia määriä? Haluaisimme verhoilla tuolin uudella kankaalla. Odotamme kiitollisina vastaustanne ja neuvoanne uudelleenverhoilun suhteen. 

.......................................................................................................................................

Vastaus

Tuoli on tosiaan Maija Heikinheimon Asko Avonius Huonekalutehtaille suunnittelema lepotuli nro 227. Sitä on myyty kauppanimellä Helvi.

Kysy_Helvi4.jpg
Heikinheimo oli Askon palkkalistoilla vuosina 1932–35, joten tuoli on suunniteltu noina vuosina. Tuoli oli vuoden 1935 esitteessä.

Mitä verhoilukankaaseen tulee, liitän tähän kuvan toisesta kalustosta, jossa on tyypillinen 1930-luvun ruudullinen verhoilu (kuva2) ja lisäksi kuvan kokoelmissamme olevasta Rehtori –kalustosta (kuva3), jossa on toisen tyyppinen, villasamettinen 1930-luvun verhoilu.

mainio_MG_1620.jpg
Kuva2 


Kysy_Helvi_LHMLHME95073_392a.jpg
Kuva 3

Mikäli 1930-luvun verhoilun luonnetta halutaan jäljitellä, kuosin kontrastit voivat olla voi voimakkaitakin (kuva 2) tai hillitympiä (kuva 3), mutta usein näissä verhoilukankaissa on käytössä värien tietynlainen liukuvuus. Värit olivat 1930-luvulla murrettuja, mustalla taitettuja, tyylikkään ”savuisia”. Jos sopivan kuosillisen kankaan löytyminen on työlästä, myös yksivärinen kangas käy. Kankaaksi soveltuu parhaiten laadukas villasekoite. 

Takaisin>

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.