Kysy_Helvi1.jpg Kysy_Helvi3.jpg
Haluaisimme tietää, onko tuoli Maija Heikinheimon valmistama? Onko se Askon tuotantoa? Milloin tuolia on valmistettu ja minkälaisia määriä? Haluaisimme verhoilla tuolin uudella kankaalla. Odotamme kiitollisina vastaustanne ja neuvoanne uudelleenverhoilun suhteen. 

.......................................................................................................................................

Vastaus

Tuoli on tosiaan Maija Heikinheimon Asko Avonius Huonekalutehtaille suunnittelema lepotuli nro 227. Sitä on myyty kauppanimellä Helvi.

Kysy_Helvi4.jpg
Heikinheimo oli Askon palkkalistoilla vuosina 1932–35, joten tuoli on suunniteltu noina vuosina. Tuoli oli vuoden 1935 esitteessä.

Mitä verhoilukankaaseen tulee, liitän tähän kuvan toisesta kalustosta, jossa on tyypillinen 1930-luvun ruudullinen verhoilu (kuva2) ja lisäksi kuvan kokoelmissamme olevasta Rehtori –kalustosta (kuva3), jossa on toisen tyyppinen, villasamettinen 1930-luvun verhoilu.

mainio_MG_1620.jpg
Kuva2 


Kysy_Helvi_LHMLHME95073_392a.jpg
Kuva 3

Mikäli 1930-luvun verhoilun luonnetta halutaan jäljitellä, kuosin kontrastit voivat olla voi voimakkaitakin (kuva 2) tai hillitympiä (kuva 3), mutta usein näissä verhoilukankaissa on käytössä värien tietynlainen liukuvuus. Värit olivat 1930-luvulla murrettuja, mustalla taitettuja, tyylikkään ”savuisia”. Jos sopivan kuosillisen kankaan löytyminen on työlästä, myös yksivärinen kangas käy. Kankaaksi soveltuu parhaiten laadukas villasekoite. 

Takaisin>

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.