Kampauspouta.jpg

 

Oletettavasti kyseinen kampauspöytä on ostettu Karhulan kauppalan (nykyinen Kotka) Askosta 1930-luvulla. Mikä olisi tarkempi valmistusvuosi? Onko ko. kampauspöydällä nimeä ja onko niitä valmistettu isoja sarjoja? Kampauspöytä on myöhemmin petsattu alkuperäistä tummemmalla sävyllä. 


 Kampauspöytää on valmistettu Askolla 1930-luvulla. Sen tuotenumero on 410, muuta myyntinimeä sillä ei ole. Vaikka se on vuoden 1935 kuvastoon merkitty ”makuuhuoneen kalustoksi”, sitä on myyty erillisenä ja se ei sinänsä liity kuvassa olevaan makuuhuoneen muihin kalusteisiin. Osa makuuhuoneen kalustoista myytiin yhtenä kokonaisuutena, mutta silloin niillä oli vain yksi tuotenumero ja monesti myös myyntinimi kuten Kaino, Kirsti, Marketta, Laura jne.

Inventaario - ja työkirjat ovat säilyneet arkistossa valitettavan satunnaisesti, mutta tästä yksilöstä löysin tiedon, että sitä on valmistettu 4.5.-2.6.1934 sadan kappaleen sarja.  

makuuhuone.jpg

Kampauspouta_sale.jpg

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.