Anjala_tuolit.jpg

 

Anjala.jpg

 

Hei

Toivon että voit auttaa ja löytyy tietoa ostamastani Askon vanhasta ruokapöydästä. Ostin kesäkuussa yhdeltä rouvalta ruokailukalusteen. Siihen kuuluu jatkettava ruokapöytä, neljä pientä ja yksi käsinojallinen tuoli. 

Jatko-osia pöytään löytyy kannen alla jopa kolme kappaletta joten pöydän saa jatkettua n. 190 cm pitkäksi. Kalusteet ovat todella hyväkuntoiset ja tukevat, pientä kulumaa vaan, ei kolhuja. 

Rouva kertoi asuneensa myös Lahdessa, ehkä ne siihen aikoihin on hankittu sinne. 

Tuolien istuinosat ovat pehmustetut, ja siihen hän on ajan saatossa kerran vaihtanut kankaan. Minua ihan mielenkiinnosta kyselen että minä vuonna tätä settiä on tehty ja onko tällä jotain nimeä tai työnumeroa. Tämä tieto helpottaisi jos alkaisi metsästää lisää tuoleja tälle pöydälle.

 

Vastaus:

Kalusto on Olli Borgin vuonna 1965 Askolle suunnittelema Anjala. Se oli ainakin joiltain osiltaan tuotannossa vielä 1970-luvun lopulla. 


Kaluston syntyy liittyy seuraava tarina: Askolla oli pantu 1960-luvun puolivälissä merkille, että tyylihuonekalujen modernisoiduille malleille on markkinoilla tilaus. Askolla oli mallistossa lisenssillä ruotsalainen malli, joka haluttiin korvata omalla mallilla. Tuotekehitysryhmä pyysi Olli Borgia suunnittelemaan kustavilaistyylisen, modernin kaluston.

Olli Borg ei ollut halukas semmoista suunnittelemaan, mutta taipui painostuksen alla. "Kostoksi" hän nimesi kaluston Anjalaksi Anjalan liiton mukaan (kapina Kustaa III vastaan). Lisätietoa kalustosta on oheisessa, Erkki Kaarivuon 5.5.1965 laatimassa selvityksessä.

kalusto_linkki.jpg

Kuvasta on linkki tarkempiin tietoihin.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon pohjakerroksesta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.