askysymys.jpg

Hei,

minulla on oheisen kuvan tuolit, pohjassa teksti Asko finnternational, design Eero Aarnio. En ole löytänyt mistään edes kuvia näistä tuoleista, mikä on mallin nimi, ja paljonko ja milloin näitä valmistettu?

 

Hei

Tuolisi on nimeltään Pop-Polaris. Se pohjautuu Eero Aarnion vuonna 1966 suunnittelemaan Polaris-kuppituoliin. Pop-Polaris löytyy ensimmäistä kertaa Askon mallistosta vuonna 1971 ja Asko esitteli sitä sekä kotien ruokailupöydän tuolina että julkisten tilojen kalusteena. Kansainväliselle yleisölle Pop-Polaris esiteltiin vuoden 1972 Kölnin huonekalumessuilla.

Pop-Polarista on pidetty Eero Aarnion suunnittelemana. Tätä käsitystä on tukenut esim. se, että Asko markkinoi tuolia – ainakin Kölnin vuoden 1972 messuesitteessä - Eero Aarnion suunnittelemana. Uusimman tiedon mukaan tuolin jalkarakenne ei kuitenkaan ole Eero Aarnion käsialaa vaan Askolla suunniteltu. Kuppituolin pohjassa oleva teksti: design Eero Aarnio viittaa siis Eero Aarnion Polaris-tuoliin.

Kuinka paljon ja kuinka pitkään Pop-Polaris oli tuotannossa, niin sitä tietoa ei arkistostamme löydy. Julkikalusteiden vuoden 1976 kuvastossa se ainakin vielä on mukana Askon tuotevalikoimassa.

vastaus.jpg

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.