askysymys.jpg

Hei,

minulla on oheisen kuvan tuolit, pohjassa teksti Asko finnternational, design Eero Aarnio. En ole löytänyt mistään edes kuvia näistä tuoleista, mikä on mallin nimi, ja paljonko ja milloin näitä valmistettu?

 

Hei

Tuolisi on nimeltään Pop-Polaris. Se pohjautuu Eero Aarnion vuonna 1966 suunnittelemaan Polaris-kuppituoliin. Pop-Polaris löytyy ensimmäistä kertaa Askon mallistosta vuonna 1971 ja Asko esitteli sitä sekä kotien ruokailupöydän tuolina että julkisten tilojen kalusteena. Kansainväliselle yleisölle Pop-Polaris esiteltiin vuoden 1972 Kölnin huonekalumessuilla.

Pop-Polarista on pidetty Eero Aarnion suunnittelemana. Tätä käsitystä on tukenut esim. se, että Asko markkinoi tuolia – ainakin Kölnin vuoden 1972 messuesitteessä - Eero Aarnion suunnittelemana. Uusimman tiedon mukaan tuolin jalkarakenne ei kuitenkaan ole Eero Aarnion käsialaa vaan Askolla suunniteltu. Kuppituolin pohjassa oleva teksti: design Eero Aarnio viittaa siis Eero Aarnion Polaris-tuoliin.

Kuinka paljon ja kuinka pitkään Pop-Polaris oli tuotannossa, niin sitä tietoa ei arkistostamme löydy. Julkikalusteiden vuoden 1976 kuvastossa se ainakin vielä on mukana Askon tuotevalikoimassa.

vastaus.jpg

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.