askys.jpg

 

Hei,

Olisin kiinnostunut tuolin iästä ja mahdollisesta mallista. Leiman mukaan Asko, liekkö oikein?
Onko b-laatu, leimassa näkyy b? Alkuperäinen pintakäsittely ja liimakin kiinnostaisi. Ovat olleet ilmeisesti tumman ruskeat. 


Hei,

tuolisi on tosiaan Askon valmistama. En usko, että on B-laatua, sillä museomme kokoelmassa on vastaava tuoli ja myös siinä on Askon leima ja B-kirjain.

Olen käynyt läpi Askon kuvastoja ja hinnastoja ja niiden perusteella näyttää, että tuolia valmistettiin 1940-luvun loppupuolelta 1950-luvun alkupuolelle. Tuolilla ei näytä olleen mallinimeä, vain numero, joka on 42. Kuvastoissa tuolia on käytetty sekä ruokailuryhmien yhteydessä, että pikkutuolina kirjoituslipaston kanssa.

Tuolisi näyttää olleen tummaksi petsattu, mikä olikin hyvin tyypillistä. Tosin 1950-luvun kuluessa huonekalujen värimaailma vaaleni.

Mitä liimoihin tulee, en valitettavasti tunne huonekalujen teknistä puolta. Sitä voisi varmaan kysyä alan konservaattoreilta.

musvas.jpg

Istuimen verhoilu ei ole alkuperäinen.


kalustopieni.jpg

Kliksaa kuva suuremmaksi.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon pohjakerroksesta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.