suomi100banneri.jpg

100 askelta Lahdessa

15.9.2017–2.9.2018

Historiallisen museon pitkäaikainen tavoite on ollut tuottaa laajasti kaupunkia ja maakuntaa käsittelevä näyttelykokonaisuus. Suomi100-juhlavuosi tarjoaa tähän erinomaisen ajankohdan koko Lahden museoiden näkökulmasta.

100AL_JULISTE-CITY-A3_385px.jpg

Lahden historiallinen museo osallistuu Suomi100-juhlavuoteen tuottamalla kaupunkia ja maakuntaa käsittelevän näyttelykokonaisuuden. Juhlavuoden näyttely '100 askelta Lahdessa ' johdattelee näyttelyvieraan matkalle pitkin Vesijärvenkatua. Matka vie rautatieasemalta satamaan sekä ajassa että paikassa, tarinoiden ja muistelmien lomassa.

Vesijärvenkatua kulkien tarkastellaan mitä lahtelaisuudesta voidaan kertoa merkittävien tapahtumien, tapahtuma- ja tapaamispaikkojen, ihmisten, tapojen ja kaupunkikuvan kehittymisen näkökulmasta. Tutustumme lahtelaisittain tärkeisiin teemoihin ja sosiaalisiin ilmiöihin itsenäisyyden ajalla 1917–2017.

KUVLOKV1233-COLLAGE.jpg

Näyttelyn kerronta on monitasoista. Se käy läpi kaupungin kehittymiseen liittyviä historiallisia tekijöitä ja poimii niihin liittyviä taustatarinoita. Suomi100-juhlavuoden hengessä näyttelyä tehdään yhdessä: Kaupunkilaisilta kerätty materiaali - valokuvat ja tarinat - ovat nähtävissä virtuaalilasitoteutuksessa, jonka avulla luodaan jännittäviä näkökulmia kaupungin kirjoitettuun historiaan. Näyttelyn valmistamiseen on osallistunut kaupunkilaisten lisäksi lukiolaisryhmiä, joiden ympäristöhavainnointiprojektin tulokset sijoitetaan virtuaali-Lahteen omaksi kokonaisuudekseen.

Materiaalinkeruu jatkuu ja näyttely täydentyy koko sen elinkaaren ajan. Toivotamme museokävijät tervetulleiksi kokemaan näyttely ja osallistumaan sen materiaalin tuottamiseen!

Satama_hevonen_Suomi100_HM.jpg

Lisätietoa näyttelystä:

amanuenssi Ilkka Kuhanen

ilkka.kuhanen(at)lahti.fi

pisteviiva.gif Save

Save

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely on avautunut

Huhtikuussa avautunut näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.