HUONE 12

Historiallisen museon 2. kerros

pisteviiva.gif

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Paperitiikerit

9.5.–4.6.2017

Paperitiikerit valtaavat historiallisen museon toukokuussa

Lahden historiallisella museolla avautuu toukokuun 9. päivänä Paperitiikerit-näyttely, joka esittelee suunnitelmiksi jääneitä maisema-arkkitehtuurikohteita. Nämä paperitiikerit eivät ole koskaan toteutuneet ja päässeet muokkaamaan kaupunkikuvaa, vaan ne ovat jääneet suunnittelupöydälle poliittisten erimielisyyksien tai taloudellisten ongelmien vuoksi. Näyttely herättelee pohtimaan, mikä merkitys laadukkaalla suunnittelutyöllä on, ja miten julkinen keskustelu vaikuttaa suunnitelmien toteutumiseen.

Näyttelyssä tuodaan esille myös paikallista maisema-arkkitehtuuria. Esillä on lahtelaisia esimerkkejä, kuten Launeen vapaa-ajan keskuksen, Alatorin ja Nastolan hautausmaan uurnalehdon vihersuunnitelmat. Paikalliset, toteutuneet esimerkit antavat vertailukohdan toteutumattomille paperitiikereille.

Historiallisessa museossa järjestetään tiistaina 16.5. klo 17 Tulevaisuuden viheralueet -keskustelutilaisuus, joka kytkeytyy näyttelyyn ja Lahden viheralueverkoston yleissuunnitelman laatimiseen. Avoimessa tilaisuudessa käydään keskustelua siitä, millaisia viheralueita lahtelaiset tulevaisuudessa haluavat. Panelistit ovat paikallisia asiantuntijoita, tutkijoita ja poliitikkoja.

pisteviiva.gif

Save

Save

Save

Save

Ilmainen sisäänpääsy Historialliseen museoon

Vietämme Kansainvälistä museopäivää torstaina 18.5. Tervetuloa!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseo on suljettu 15.5.-28.5.2017

Hiihtomuseossa asennetaan uuden perusnäyttelyn vitriinejä Huomioi, että perusnäyttelyn vitriinien asennuksen aikana 15.5.-28.5. Hiihtomuseo on suljettu yleisöltä.