Lahti-tatuoinnit

Näyttely jatkuu vuoden 2017 loppuun asti!

Valokuvanäyttely 29.9.-31.12.2017

Lahden Historiallisessa museossa esitellään 26 Lahti-aiheista tatuointia 17 henkilöltä. Näyttelyn kuraattorina toimii Sauli Hirvonen.

Näyttely liittyy Hirvosen käynnistämään Kotiseututatuoinnit-hankkeeseen, jossa ajatuksena on kerätä kuva-aineistoa kotiseutuhenkisistä ja paikallisidenteettiin liittyvistä tatuoinneista. Ne voivat olla kuntien ja kaupunginosien nimiä, vaakunoita, rakennuksia, perinnemaisemia, symboleita, sloganeita tai tekstejä, urheiluseurojen tunnuksia tai paikallisten yritysten logoja.

AH2A2162.jpg

Hankkeeseen Hirvonen sai idean omista Lahti-tatuoinneistaan, joista ensimmäiset löysivät iholle jo vuosituhannen vaihteessa. Hanke kotiseututatuoinnit muodostuivat omaksi käsitteekseen vuoden 2013 tienoilla, kun Hirvonen aloitti keräämään aineistoa eli tatuointeja tuttavapiiristään. Seuraavana vuonna hankkeelle avattiin oma sivusto, jossa esiteltiin siihen mennessä saadut tatuointikuvat. Verkkosivuille kertyi useita kuvia myös muualta kuin Lahdesta. Sivun tarkoituksena oli selkeyttää hankkeen perusideaa ja samalla se käynnisti yhä edelleenkin jatkuvan haun kotiseututatuoinneista.

AH2A3565.jpg

Keväällä 2017 näyttelyä varten kuvattiin lopulta 26 tatuointia, ja näin Lahti-aineistosta syntyi valokuvanäyttely Lahden historialliseen museoon. Valokuvaajana ja kuvankäsittelijänä toimi Mika Lintunen ja valokuvat on tulostettu Valopalkki Oy:ssä. Kuvatuissa tatuoinneissa aiheista suosituimpia ovat Lahden vaakunan tulipyörä sekä radiomastot. On myös jokunen viittaus elinkeinoelämään sekä usea urheiluseuralogo. Valokuvien yhteydessä olevat tekstit ovat suoria lainauksia henkilöiden haastatteluista.

AH2A1281.jpg

Näyttelyn toivotaan kiinnostavan erityisesti lahtelaisia sekä kotiseututyötä tekeviä että sen harrastajia. Yhtä lailla näyttely tarjoaa kiinnostavaa nähtävää tatuoitsijoille ja ylipäänsä tatuoinneista  kiinnostuneille.

Lahden kaupunki on avustanut näyttelyä.

Näyttely on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Tervetuloa!

Näyttelytiedotteessa lisää kaikista näyttelyn tekijöistä. Ole hyvä ja lataa näyttelytiedote tästä (pdf) >>


suomi100banneri.jpg

pisteviiva.gif

Save

Save

Save

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Kulttuuriperintöä konservoimassa -näyttelyssä

kuraattorin kierros lauantaina 9.12.2017 klo 13.00.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä" on avautunut

Hiihtomuseon uusi perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.