Pienoismallisali

Pienoismallit kertovat Lahden historiasta! Lahden historiallisessa museossa on esillä Lahden kylän ja kaupungin pienoismallit vuosilta 1877, 1914 ja 1939.

 pienoismalli39_julkistus1.jpg

Multimedia Lahti 1939

Multimediapohjaisessa opastusjärjestelmässä kävijä voi kosketusnäytön välityksellä valita lähempään tarkasteluun sekä alue- että rakennuskohteita. Näkökulmina ovat Lahden kehitys teollisuus- matkailu- ja urheilukaupunkina sekä kaupunkikaavoituksen lähihistoria. Omana kokonaisuutenaan on Lahden keskusta-alueen pommitukset talvisodan aikana. Lisäksi kohteista on sekä historiallisia että nykytilannekuvia.

Uusi opastusjärjestelmä lisää kaupunkilaisten kotipaikkatietoutta ja on oiva lisä museon ja koulujen yhteistyössä.

 pienoismalli_3.jpg

Multimedia Lahden kylästä vuonna 1877

Lahden kylästä kesällä 1877 kertovaan pienoismalliin on valmistunut multimediatoteutus, joka kertoo Hollolan Lahden asukkaista, talojen sijainnista, seudun elinkeinoista ja tietenkin Lahden kylän palosta. Koskettamalla näyttöä pääset talon asukastietoihin ja kylän tarinoihin. Historiakatsauksessa tarkastellaan pienen maalaiskylän elämänmenoa ja kylän yleisnäkymiä. 

pienoismalliav.jpg

Tule katsomaan mihin sijoittui Paavolan talo, joka antoi myöhemmin nimen kaupunginosalle! Entä missä on se muonamiehen asunto, josta Lahden kylän palo sai alkunsa?