Lahden julistemuseo

 

Taidemuseon näyttelytilojen sulkeuduttua joulukuussa 2018 myös Julistemuseon varsinainen näyttelytoiminta jäi tauolle. Valmistelemme uutta LADia, joka aukeaa vuonna 2021.

Helmikuussa 2019 osoitteessa Aleksanterinkatu 10 aukeavaan Museokioskiin on kuitenkin tulossa myös pienimuotoista näyttelytoimintaa, myös julisteista. Tiedotamme Museokioskin toiminnasta tällä sivulla.

 *

Lahden taidemuseon yhteyteen perustettiin vuonna 1975 erikoismuseoksi Julistemuseo, jonka tavoitteena on kerätä, taltioida, tutkia ja pitää esillä suomalaista ja ulkomaista graafista muotoilua ja julkaista sitä käsitteleviä tutkimuksia. Museon kokoelma karttuu pääosin lahjoituksin, mutta myös ostoin ja talletuksin. Museon kokoelmissa on (2016) noin 75 000 painotuotetta, joista suurin osa on julisteita. Kokoelmiin on kerätty aiemmin myös etikettejä ja ex libriksiä. Nykyään etiketti- ja ex libriskokoelmaa ei enää kartuteta.

 

isoJ_1861442.jpg

Lasse Hietala 1960-1970-luku.

pisteviiva.gif


TAJUMO-hanke

TAJUMO-hanke tekee Lahteen uutta uljasta taide- ja muotoilukeskusta. Tavoitteena on lahtelaisten näköinen aktiivinen ja innostava tila, jossa luodaan merkityksellisiä elämyksiä ja elämyksellisiä merkityksiä. 

TAJUMOn tavoitteena on luoda kokonaiskonsepti ja suunnitelma lahtelaiselle taide- ja muotoilukeskukselle ja sen verkostoimaiselle HUB-toiminnalle. Kokonaiskonseptin tavoitteena on tuottaa uutta digitaalista teknologiaa hyödyntäviä vuorovaikutteisia ja osallistavia elämyskokemuksia. Tavoitteena myös tuottaa erilaisia vetovoimaisia tapahtuma- ja näyttelykokonaisuuksia kuten Lahden Art & Desing Triennale, virtuaalinen huonekalu- ja julistenäyttely sekä erilaisia osallistavia virtuaaliteknologiaa hyödyntäviä taidetapahtumia.

TAJUMO-hankkeessa rakennetaan taiteen ja muotoilun elämyskeskus-konsepti, jonka avulla toteutetaan kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä kulttuurimatkailukohde Lahteen. Taide- ja muotoilukeskuksesta tulee Lahden alueen yksi matkailuvaltti, joka lisää myös alueen asukkaiden viihtyvyyttä. TAJUMO kutsuu koolle matkailijat ja lahtelaiset aktiivisesti osallistumaan ja kertomaan taiteen ja muotoilun tarinaa. 

Hankkeen päätoteuttajana on Lahden ammattikorkeakoulu, osatoteuttajina ovat Lahden kaupunki/ Lahden museot ja Lahti City ry. Projektipäällikkönä toimii Katariina Mäenpää (Lahden ammattikorkeakoulu).

Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2017-31.12.2019 ja sen rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Museon osahankkeen työntekijät:

Tiia Tiainen
museon projektipäällikkö TAJUMO-hanke
050 518 4591

Tuija Vertainen
museopedagogi
asiantuntija TAJUMO-hanke
044 4164 448

Hanna Suihko
museoamanuenssi, Julistemuseo
tuottaja TAJUMO-hanke
044 4164 184

 

Lisätietoa hankkeesta:
LAMK/ TAJUMO-taiteen ja muotoilun elämyskeskus

LAMK/Blogit/Tajumo

 

Ajankohtaista TAJUMO-projektista:
www.facebook.com/TAJUMOlahti/


 

 EAKRvipu_217x100px_0.png

pisteviiva.gif

Julistemuseo / Lahden taidemuseo
PL 113
15111 Lahti
Puh. +358 (0)44 4164 184

 

pisteviiva.gif

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.

 

 

 

JulistemuseonTehtavakirja_kansi1_pieni.jpg

 

LEOPARDI LIIKENTEESSÄ - julistemuseon tehtäväkirja

 

Saatavissa Museokioskissa ja Lahden museokaupoissa