Esa Ojalan elävät julisteet

Viime aikoina julistesuunnitteluun on hiipinyt uutta vipinää. Siellä täällä kaksiulotteisten julisteiden kylkeen on ilmestynyt liikettä. Esimerkiksi lisätty todellisuus tarjoaa julistesuunnittelulle loputtomia mahdollisuuksia. Myös virtuaalitodellisuus on huomattu kiehtovaksi tavaksi esittää julistetaidetta. Lahden julistemuseon näyttelyissäkin on jo kokeiltu AR- ja VR-tekniikkaa lupaavin tuloksin. Julistemuseon näyttelyissä on AR-tekniikan avulla voinut ladata älylaitteille erilaisia julisteisiin liittyviä lisätyn todellisuuden sovelluksia. Virtuaalilaseilla puolestaan on viety vuoden 2017 julistetriennalen satoa kouluihin ja maakuntiin. Panda piilossa -VR-sovellukseen voi tutustua täällä.

Viimeisimpänä avauksena graafikko Esa Ojalan ehdotuksesta toteutettiin neljästä Ojalan itsensä piirtämästä julisteesta pieni animaatio. Animoinnit on suunnitellut ja toteuttanut Elias Outakivi Lahden museoista.

Professori, graafinen suunnittelija Esa Ojala on Lahden julistemuseon pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani. Hän toimii myös aktiivisesti Julisteen ystävät -killassa, joka on yhdessä Lahden Julistemuseon ja Grafia ry:n kanssa järjestämässä joka kolmas vuosi Julistemuseon tunnetuinta tapahtumaa, Lahden kansainvälistä julistetriennalea. Vuonna 2017 Ojala teki merkittävän lahjoituksen Lahden julistemuseoon lahjoittamalla museon kokoelmiin koko julistetuotantonsa. Ojala on yksi palkituimmista suomalaisista graafikoista ja hän on suunnitellut monia julisteita, liikemerkkejä ja logoja. Hän on työskennellyt mm. Marimekolle.

KLIKKAA JULISTEET ELOON!

Esa Ojala: Education. 2017.

Esa Ojala: Bullying. 2013.

Esa Ojala: Cogito ergo sum. 2017.

Esa Ojala: Aartomaa. In memoriam. 2009.

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä"

Hiihtomuseon perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.