Esa Ojalan elävät julisteet

verkkonäyttely

Vuonna 2019 Esa Ojalan ehdotuksesta toteutettiin neljästä Ojalan itsensä piirtämästä julisteesta pieni animaatio. Professori, graafinen suunnittelija Esa Ojala on Lahden julistemuseon pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani. Hän toimii myös aktiivisesti Julisteen ystävät -killassa, joka on yhdessä Lahden Julistemuseon ja Grafia ry:n kanssa järjestämässä joka kolmas vuosi Julistemuseon tunnetuinta tapahtumaa, Lahden kansainvälistä julistetriennalea. Vuonna 2017 Ojala teki merkittävän lahjoituksen Lahden julistemuseoon lahjoittamalla museon kokoelmiin koko julistetuotantonsa. Ojala on yksi palkituimmista suomalaisista graafikoista ja hän on suunnitellut monia julisteita, liikemerkkejä ja logoja. Hän on työskennellyt mm. Marimekolle.

Julisteiden animointi Elias Outakivi.

NÄYTTELYYN PÄÄSEE TÄSTÄ

Education_A41verkko.jpg

Bullying2verkko.jpg

Rene_Descartes_A411verkko.jpg

AartomaaInMemoriam3verkko.jpg

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.