Julistemuseon
menneet näyttelyt

 

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

2019

 

Toleranssi

Museokioskissa 2.10.-3.11.2019

 

TOLERANCEverkkoon.jpg

 

Mitä on suvaitsevaisuus? Sitä pohtivat tunnetut julistetaiteilijat Museokioskin lokakuun näyttelyssä. Näyttelyn julisteiden perimmäisenä ajatuksena on koota ihmisiä yhteen, herättää keskustelua katsojien välillä, lisätä yhteisymmärrystä ja myötätuntoa ja edistää sovitteluprosesseja. Ainoa näyttelyyn kutsutuille suunnittelijoille annettu reunaehto oli, että julisteeseen tulee sijoittaa otsikko Suvaitsevaisuus suunnittelijan omalla kielellä.

Näyttelyn alullepanija on bosnialaistaustainen, Yhdysvalloissa asuva ja työskentelevä graafinen muotoilija, julistetaiteilija Mirko Ilić. Ilić on toiminut mm. Time Magazine International Editionin ja New York Timesin mielipidesivujen taiteellisena johtajana. Vuonna 1995 perustettu Mirko Ilić Corp. graafisen suunnittelun toimisto on erikoistunut lehti- ja kirjagrafiikan sekä graafisten identiteettien suunnitteluun. Ilićin töitä on useiden säätiöiden ja museoiden kokoelmissa, mm. The Smithsonian Institutionin sekä New Yorkin ja San Franciscon nykytaiteen museoiden, MOMAn ja SFMOMAn, kokoelmissa. Myös Lahden julistemuseon kokoelmissa on Ilićin julisteita.

Tolerance -näyttely on ollut Suomessa aiemmin esillä keväällä 2019 kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä. Suomen näyttelyn kuraattorina toimi professori, graafikko Pekka Loiri.

 

pisteviiva.gif

 

HELMIRIITTA HONKANEN – Rouva Juliste

Museokioskissa 6.2.–3.3.2019

 

nJ_1977_251.jpgHelmiriitta Honkanen: Laskiaispulla / Fastlagsbulle, 1962.
Osuusliike Elanto. Kuva: Tiina Rekola.

 

Museokioskin avajaisnäyttelyssä oli esillä suomalaisen julistesuunnittelun ja -tutkimuksen Grand Old Ladyn, Helmiriitta Honkasen Osuusliike Elannolle suunnittelemia julisteita 1960-luvulta.

Honkanen aloitti kuvittajana, mutta uran suunnan määräsi lopulta vuonna 1961 alkanut työ Osuusliike Elannon mainososastolla. Elannolle hän suunnitteli mainoksia, näyteikkunoiden katseenvangitsijoita ja julisteita sekä taittoi Elanto-lehteä esikuvanaan ennen kaikkea vastaava ruotsalainen lehti Vi. Helmiriitta Honkanen oli aikanaan yksi harvoja naispuolisia graafikoita miesvaltaisella mainosalalla.

Muoto koskettaa ainoastaan silmän verkkokalvoa, idea tunkeutuu ihmiseen – päähän ja sydämeen. Tämä kuulun ranskalaisen julistetaiteilijan Raymond Savignacin ajatus julisteen ainutlaatuisesta voimasta vangita silmänräpäys ja lyödä katsoja ällikällä johdatti sekä Helmiriitta Honkasen taiteilijan- että tutkijantyötä.

Helmiriitta Honkanen kuoli 14.12.2018 Kaunialassa 98-vuotiaana. Lahden julistemuseo kunnioittaa hienon graafikon ja pitkäaikaisen ystävänsä muistoa tällä näyttelyllä.

 

pisteviiva.gif

 

 

2018

FOOTB-ALL MIX

Julisteita jalkapallon MM-kisavuoden tunnelmissa
7.6.-28.11.2018  Hiihtomuseossa


Kesän 2018 jalkapallon MM-kisojen kunniaksi Julistemuseo tarjoaa 32 futisaiheista julistetta 32 suunnittelijalta, yhden jokaisesta MM-kisoihin osallistuneesta 32 maasta.

 IRAN_Mehdi_Saeedi_VERKKOON.jpg

Mehdi Saeedi, Iran.

Näiden 32 julisteen kokoelma on esillä kisojen ajan kesä-heinäkuussa 2018 näyttelyissä eri puolilla maailmaa, Venäjällä ja MM-kisojen 31 muussa osallistujamaassa sekä niissä maissa, joiden joukkueet karsiutuivat maailmanmestaruuskilpailuista, mutta joissa jalkapalloa silti seurataan innolla.

Julistenäyttelyn on tuottanut Bolivian julistebiennalen johtaja Susana Machicao yhdessä brasilialaisen graafikon Felipe Tabordan kanssa. Molemmat ovat tuttuja myös Lahden julistebiennalesta ja -triennalesta samoin kuin useimmat näyttelyyn osallistuvat graafiset suunnittelijat.

Näyttelyyn osallistuvat graafikot:

ARGENTIINA  Hernán Berdichevsky / AUSTRALIA  Ken Cato / BELGIA  Matthieu Gorissen / BRASILA  Fernando Pimenta  / COSTA RICA  José Alberto Hernández  / EGYPTI  Amr Shaalan / ENGLANTI  Neville Brody / ETELÄ-KOREA  Ahn Sang-Soo / IRAN  Meehdi Saeedi / ISLANTI  Siggi Odds / JAPANI  Shino Suefusa / KOLUMBIA  Diego Bermúdez / KROATIA  Boris Ljubicic / MAROKKO  Adali Faiçal / MEKSIKO  Alejandro Magallanes / NIGERIA  Lemi Ghariokwu / PANAMA  Mariana Núñez Haugland / PERU  Sandra Tineo / PORTUGALI  Eduardo Aires / PUOLA  Filip Tofil / RANSKA  Alain Le Quernec / RUOTSI  Gabor Palotai / SAKSA  Fons Hickmann / SAUDI-ARABIA  Elham Elhattan / SENEGAL  Sophie Mann / SERBIA  Slavimir Stojanovic  / SPAIN  Peret  / SVEITSI  Loana Boppart/ TANSKA  Gitte Kath / TUNISIA  Hatem Gomez / URUGUAY  Fidel Sclavo / VENÄJÄ  Vladimir Chaika

 

FOOTB-ALL_MIX_show-1.jpg


pisteviiva.gif


Koulutus kannattaa aina!

6G-graafikkoryhmän julisteita
koulutuksen merkityksestä

12.3. - 3.6.2018 Hiihtomuseossa

 

6G-ryhmän julistenäyttely on esillä Hiihtomuseon vaihtuvien näyttelyiden salissa museon toisessa kerroksessa. 6G-ryhmä on vapaamuotoinen ja riippumaton suunnittelijoiden työryhmä, joka järjestää vuosittain julistenäyttelyn ajankohtaisesta aiheesta. Tällä kertaa näyttelyn teemana on koulutus.

 

KLIKKAA KUVAA ja katso juliste animoituna!

Education_A41verkko.jpg
Esa Ojala, 2018: Education. Everyday. Lifelong.
Animointi: Elias Outakivi, Lahden museot.

”Koulutus on kaiken kehityksen perusta ja vain koulutuksen avulla voidaan maailma pelastaa. Koulutukseen kannattaa panostaa!”, toteavat tämän vuoden 6G-graafikot, Elina Holley, Hilppa Hyrkäs, Kukka-Maria Kiuru, Kirsi Kukkurainen, Esa Ojala, Konsta Ojala, Iines Reinikainen, Patrik Typpö ja Eija Vierimaa.

 

pisteviiva.gif


Saisiko olla lasillinen Jaffaa?
Erik Bruunin julisteita

 

Lehtiojan palvelukeskus 12.4. – 6.5.2018


 Verkkoon.jpg

Erik Bruun 1961: Hartwall Jaffa.

 

Suomalaisen julistetaiteen grand old manin, Erik Bruunin tuotannossa kaikkein keskeisimpiä teoksia ovat julisteet, vaikka hän on suunnitellut paljon myös esimerkiksi yritysgrafiikkaa, vuosikertomuksia, kirjojen ulkoasuja, postimerkkejä ja seteleitä. Bruunin asiakkaita ovat olleet monet suuret yritykset sekä mm. suomalainen puunjalostusteollisuus. Samoin matkailu on aina innostanut Bruunin suunnittelutyötä. Tuodaksemme iloa ja aurinkoisia muistoja Lehtiojan asukkaille, tässä näyttelyssä on esillä Bruunin julistetuotantoa pääasiassa 1950-60-luvuilta.

 

Lehtiojan palvelukeskus
Lehtiojantie 2, 15240 Lahti


pisteviiva.gif


A la muerte con una sonrisa - Hymyilevä Kuolema

Lahden taidemuseossa 16.2.-20.5.2018

 

Tätä näyttelyä ei kuolonkankeus vaivaa!

Lahden taidemuseossa värikäs mexicolainen Dia de los Muertosin eli kuolleiden päivän juhlintakulttuuri ja suomalainen, yllättävästi yhtä värikäs nykytaide kohtaavat yhdessä näyttelyn suuren teeman - hymysuin.

Esillä on valikoima kuolemateemaisia julisteita Museo Mexicano del Diseñosta (MUMEDI), Mexico Citystä. Julisteet ovat MUMEDin järjestämän vuotuisen kansainvälisen julistekatselmuksen satoa kolmelta edelliseltä vuodelta.

 

 verkko_618M17-Arrieta_Celso-Mex-W.jpg

Arrieta Celso, Meksiko, 2017: Jaja

 

Julisteiden rinnalla nähdään kotimaisten taiteilijoiden kattaus kuin suoraan kalman kalaaseista. Mukana kavalkadissa ovat Lahden taidemuseon kokoelmien itseoikeutetut klassikot, Hugo Simbergin piirrokset, joissa Kuolema puuhailee kodeissa ja puutarhassa.

Samaa tunnelmaa henkivät nykytaidetta edustavat Tapani Kokon veistoskulkue, Heidi Hännisen Surullisten piknik -installaatio, Marjatta Tapiolan maalaukset, Susanne Koskimäen lasiteos, Annika Dahlstenin animaatio Yöperhonen ja Tiia Matikaisen keraamiset veistokset. Kokonaisuuden täydentävät Lasse Kantolan ohjaaman Teatrum Olgan Taiteessa oppimisen prosessin yhteydessä otetut valokuvat, jotka ovat Sonja Siikasen käsialaa. 

 

 


pisteviiva.gif

2017

 

Lahden kansainvälinen julistetriennale 2017

Taidemuseossa 9.6.-24.9.2017

 

 

 Graafikon_Jaakobin_paini_verkkosivut.jpg

 Tunnusjuliste: Aimo Katajamäki.

 

Lahden perinteikäs julistetriennale valtaa jälleen kaupungin kesällä 2017. Julistetriennale on esillä 9.6.-24.9.2017 Lahden taidemuseossa. Taidemuseoon tuodaan yleisön nähtäväksi uusimmat julistetaiteen huiput Suomesta ja maailmalta. Triennalen oheisnäyttelyitä on esillä kesän aikana Lahden historiallisessa museossa ja Aleksanterinkadun varrella.

Lue lisää Julistetriennalen sivuilta


pisteviiva.gif

 

2015

 

Julistemuseo 40 vuotta
Julisteita turuilta ja toreilta

Lahden taidemuseo 6.2.–9.5.2015


cocorico_pieni.jpg

Théophile Steinlen (Ranska): Cocorico, 1899


Lahden Julistemuseon perustamisesta tulee 2015 täyteen pyöreät 40 vuotta. Lahden taidemuseoon levittäytyvässä juhlanäyttelyssä esitellään kattavasti museon kokoelmia, joihin kuuluu nykyään noin 71 000 painotuotetta. Näyttelyssä on mukana legendaarisia mainosjulisteita, kuten Aleksader Lindebergin Fazerille suunnittelemat iloiset eläinaiheet ja Elannon myymälämainokset. Ulkomaisesta materiaalista esille pääsevät muun muassa vanhat japanilaiset julisteet, keskieurooppalaiset matkailujulisteet ja ranskalaiset art noveau -julisteet. Ajallisesti näyttelyn painotuotteet sijoittuvat 1800-luvun lopulta 1960-luvun alkuun.

 

fazer_pieni.jpg

Aleksander Lindeberg: Fazer Eucalyptus, 1950-luku


Oman näyttelyosionsa muodostaa Tribute to Kari -kokonaisuus, joka kunnioittaa julistemuseon pitkäaikaisen tutkijan Kari Savolaisen työtä julistetaiteen parissa. Kokonaisuuden julisteet ovat suunnitelleet graafiset muotoilijat Kari Piippo, Hilppa Hyrkäs, Pekka Loiri, Patrik Typpö, Kiia Beilinsson, Esa Ojala, Kirsi Kukkurainen, Jussi Karjalainen, Aimo Katajamäki ja Alexander Faldin.

Julistemuseo perustettiin vuonna 1975, jolloin järjestettiin myös ensimmäinen julistebiennale. Suureksi kansainväliseksi julistetapahtumaksi noussut Lahden kansainvälinen julistebiennale muuttui 2014 lähtien joka kolmas vuosi järjestettäväksi julistetriennaleksi. Seuraava julistetriennale järjestetään 2017.

Julistemuseossa tehty pitkäjännitteinen työ on vuosien myötä tuottanut tuloksia, sillä lahjoitusten ja talletusten määrä on moninkertaistunut. Suuria lahjoitettuja, talletettuja tai ostettuja kokoelmia ovat muun muassa WSOY:n, Kulutusosuuskuntien Keskusliiton (KK), Elannon, Osuuskunta Suomen Messujen, Svenska centralarkivetin, Alma Median, Oskar Nupposen, Wäinö Palmqvistin, Otavan ja Kirmo Mikkolan kokoelmat. Huomattavia ulkomaisista julisteista koostuvia kokonaisuuksia ovat Kulturzentrum der DDR:n lahjoittama, Lahden taidemuseossa esillä ollut ranskalaisen Grapus-ryhmän, samoin taidemuseossa esitelty macaolaisen ja kiinalaisen julistetaiteen, Seiichiro Ueharan sekä Poznanin kansallismuseon kanssa vaihdettu kokoelma. Graafisten muotoilijoiden omasta tuotannosta koostuvia ja Lahteen lahjoitettuja kokonaisuuksia ovat muun muassa Tapani Aartomaan, Aleksander Lindebergin, Herbie Kastemaan, Erkki Ruuhisen, Pekka Nissisen ja Teemu Lipastin kokoelmat.

Julisteiden lisäksi museon kokoelmissa on etikettejä, ex libriksiä ja taidepainojäljennöksiä. Materiaalista kolmasosa on ulkomaista alkuperää. Julisteiden joukossa on kaupallisia, sosiaalisia ja aatteellisia sekä kulttuurijulisteita. Vanhimpia ulkomaisia julisteita ovat ranskalaiset art nouveau -julisteet 1800-luvun lopusta ja vanhin suomalainen juliste on Åbo Nya Ångfartygs-bolag -juliste vuodelta 1852.

pisteviiva.gif

 

2014

 

Lahden kansainvälinen julistetriennale 2014

13.6.-28.9.2014

tunnusjuliste_netti.jpg
Tunnusjuliste: Linn Henrichson

 

Lahden perinteikäs julistebiennale on muuttunut Lahden kansainvälisiksi julistetriennaleksi. Joka kolmas vuosi järjestettävä julistetriennale toi jälleen tuoreimmat julistetaiteen huiput esille Lahden taidemuseoon. Julistemuseon järjestämä näyttely oli esillä 13.6.-28.9.2014. Triennalen oheisnäyttelyt levittäytyivät tänä vuonna myös Lahden historialliseen museoon ja kauppatorille.

Lue lisää Julistetriennalen sivuilta

pisteviiva.gif

2012-2013

Menkäämme elokuviin!
– suomalaisia elokuvajulisteita
mykkäfilmistä Aki Kaurismäkeen

Lahden taidemuseo 12.10.2012–20.1.2013

Kaikille elokuvien ja julisteiden ystäville Lahden taidemuseon syksy tarjosi mielenkiintoisen kokonaisuuden. Menkäämme elokuviin! -näyttely oli kunnianosoitus suomalaiselle elokuvalle ja julistetaiteelle. Kuinka moni muistaa vielä Suomisen perheen kasvokavalkadin tai Ansan ja Taunon ikimuistoiset kohtaukset ruispellolla?

menkaamme_1.jpg

Lahden Julistemuseon kokoama näyttely koostui elokuvajulisteista ja käsiohjelmista, joista vanhimmat ovat 1900-luvun alusta. Elokuvajulisteiden ulkoasuun vaikutti alusta alkaen eniten valokuva, jota alettiin käyttää elokuvajulisteissa ja käsiohjelmissa jo 1900-luvun alussa. 1930-luvulla valokuvaa hyödyntävä fotomontaasitekniikka muutti suomalaisen elokuvajulisteen ulkoasun täysin. Piirretyistä ja tekstiin pohjautuvista kotimaisista elokuvajulisteista luovuttiin melkein kokonaan. 1930-luvun elokuvajulisteet olivat aluksi uudenaikaisia ja innovatiivisia. Vaikka elokuvajulisteet alkoivat uudistua maailmalla 1950-luvulta lähtien, suomalaiset suunnittelijat tukeutuivat tuttuun ja turvalliseen tähtikulttiin. Vasta 1960-luku toi uusia tuulia suomalaiseen elokuvajulisteeseen: julisteen sisältö tukeutui verbaaliseen tai elokuvan sisällöstä kertovaan kuvailmaisuun.

Näyttelyn tuorein juliste oli suunniteltu Aki Kaurismäen Le Havre -elokuvaan vuonna 2011. Näyttelyssä on mukana Kaurismäen kotimaisiin ensi-iltoihin suunniteltuja elokuvajulisteita ja niiden englanninkielisiä, ulkomaiseen levitykseen tarkoitettuja painotuotteita. Lisäksi Kaurismäen elokuvajulisteita on saatu näyttelyyn niistä maista, joissa hänen elokuviaan on esitetty. Menkäämme elokuviin! -näyttelyssä oli yhteensä 197 elokuvajulistetta. Julisteiden lisäksi mukana oli myös liikkuvaa kuvaa, näytteitä suomalaisista elokuvaklassikoista.

Näyttelyn yhteistyötahoja olivat Lahden Julistemuseo, Suomen elokuvasäätiö, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Sputnik Oy, Jarmo Raitio ja Jyväskylän maakunta-arkisto.

Näyttelyyn liittyi luentosarja ja yhteistyössä Kino Iiriksen kanssa toteutettava Aki Kaurismäen tuotantoa esittelevä elokuvasarja.

pisteviiva.gif

2011

Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale

10.6.-25.9.2011

tunnusjuliste.jpg

Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale tavoitti vuonna 2011 ennätysmäisen suuren osallistujajoukon. Julistebiennaleen tarjottiin 6 958 julistetta 50 maasta. Tarjottujen julisteiden määrä kasvoi edelliseen biennaleen verrattuna 4 400 julisteella. Nyt ensimmäistä kertaa käytössä oli sähköinen ilmoittautuminen ja julisteet jurytettiin pelkkien kuvien perusteella. Näyttelyyn esille pääsevät julisteet valitsi kansallinen jury, johon kuuluivat graafiset muotoilijat Pekka Loiri, Hilppa Hyrkäs, Esa Ojala ja Kari Piippo.

Lue lisää Julistebiennalen sivuilta

pisteviiva.gif

2009


Lahden 17. kansainvälinen julistebiennale

Lahden taidemuseossa 14.6.-27.9.2009


jb_2009_banneri_pieni.gif

 

Lahden 17. kansainväliseen julistebiennaleen osallistuttiin ennätysmäisen vilkkaasti. Määräaikaan mennessä saapui ehdolle lähes 2600 julistetta eri puolilta maailmaa. Julistemuseon järjestämässä biennalessa on kaksi sarjaa: Yleiseen sarjaan kuuluvat sosiaaliset ja aatteelliset, kaupalliset ja kulttuurijulisteet. Ympäristöjulisteet muodostavat oman erikoissarjansa.

Lue lisää Julistebiennalen sivuilta

pisteviiva.gif

2008

Aatetta jaloa ja tunteen paloa
Julistemuseon uusia hankintoja

Lahden taidemuseossa 24.6. - 31.8.2008

aatetta_banneri_pieni.gif

 

Lahden taidemuseon ja Julistemuseon kesä 2008 oli täynnä aatetta jaloa ja tunteen paloa. Kesän julistenäyttely koottiin uusimmista Julistemuseoon lahjoitetuista ja ostetuista kokoelmista. Näitä ovat Alma Median, Aleksander Lindebergin ja japanilaisen Seiichiro Ueharan lahjoittamat kokoelmat sekä Nupposen perikunnalta hankittu julistekokoelma, joka täydentää Oskari Nupposen jo julistemuseossa olevaa aineistoa.

Alma Median kokoelma koostuu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kivipainossa 1910 - 40-luvuilla painetuista julisteista. Näiden joukossa on useita suomalaisen julistetaiteen klassikoita, muun muassa Jorma Suhosen, Carolus Lindbergin ja Aarno Karimon julisteita. Kokoelma lahjoitettiin Lahteen vuonna 2005.

Aleksander Lindeberg, joka on syntynyt Etelä-Venäjällä Donin Rostovissa vuonna 1917, lahjoitti koko tuotantonsa Lahden julistemuseolle. Kokoelma koostuu noin sadasta painotuotteesta, ja se sisältää muun muassa Lindebergin Mainos Taucherilla ja Liikemainonnassa suunnittelemia julisteita, ständejä, lehtimainoksia ja muuta mainontaan liittyvää materiaalia, joka on suunniteltu 1940 - 60-luvuilla. Materiaali edustaa laadukasta suomalaista sodan jälkeistä, hiljaisesti suostuttelevaa ja käsityönä tehtyä mainontaa.

aatetta_tuntematon.jpg
Tuntematon: Yusaku seki/Chiisagata-gun, japanilainen kivipiirros 1910,
Seiichiro Ueharan kokoelma

Seiichiro Uehara on japanilainen julisteiden keräilijä, joka halusi lahjoittaa osan kokoelmistaan Lahteen. Julistemuseo sai nyt ensimmäisen kerran kokoelmiinsa vanhempaa japanilaista julistetaidetta. Kokoelman julisteet on tehty japanilaisella litografiatekniikalla ja vanhin näistä on painettu 1890-luvulla.

Lahdessa säilytetään Oskari Nupposen kokoelmaa, johon kuuluu useita keskeisiä suomalaisia julisteita, muun muassa Einari Vehmaksen vuonna 1929 suunnittelema Tulenkantajat-juliste ja Jorma Suhosen harvemmin nähtyä 1940-luvun julistetuotantoa.

aatetta_lindeberg.jpg
Aleksander Lindeberg: Pectus Fazer, 1950-luku, offset
Aleksander Lindebergin kokoelma

pisteviiva.gif

2007

jb_2007_banneri_2.gif

Lahden 16. kansainvälinen julistebiennale esitteli jälleen korkeatasoista julistetaidetta eri puolilta maailmaa Lahden taidemuseossa 15.6.-30.9.2007. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma jakaantui vuonna 2007 kahteen sarjaan, joita ovat kulttuuri-, sosiaaliset ja kaupalliset julisteet sekä ympäristöjulisteet. Julistebiennaleen liittyi myös serityöpaja, joka toteutettiin syyskuun aikana yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutin kanssa.

Lue lisää Julistebiennalen sivuilta

 

pisteviiva.gif

2006

kuutamomaisema.jpg

Kuutamomaisema Napolista ja muita kertomuksia
Tarinoita taide- ja julistekokoelmista

16.6. - 3.9.2006

pisteviiva.gif

2005

biennale_05.jpg

Lahden 15. kansainvälinen Julistebiennale
4.6. - 18.9.2005

pisteviiva.gif

2004

macao.jpg

Julisteita Macaosta
Macaolaista ja kiinalaista julistetaidetta
Lahden taidemuseossa
5.6. - 12.9.2004

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.