Panda piilossa

verkkonäyttely


Panda piilossa -verkkonäyttely perustuu vuonna 2018 julkaistuun samannimiseen VR-näyttelyyn. Panda piilossa esittelee valikoiman ilmastonmuutoksesta, muoviroskasta, ihmisoikeuksista ja politiikan populismista kertovia julisteita.


KLIKKAA ITSESI NÄYTTELYYN TÄSTÄ


Chun-Wei_Chen_Taiwan_SeenSmog_III_2015.jpg
Chun-Wei Chen, Taiwan, 2015. SeenSmog.


Panda piilossa -verkkonäyttely perustuu vuonna 2018 julkaistuun samannimiseen VR-näyttelyyn. Panda piilossa esittelee pienen valikoiman vuoden 2017 Lahden kansainvälisen julistetriennalen näyttelytöistä. Mukana on joukko ilmastonmuutoksesta, muoviroskasta, ihmisoikeuksista ja propagandasta kertovia julisteita.

VR-laseilla katsottava näyttely esittelee julisteet tietokonesimulaatioina tuotetuissa keinotekoisissa ympäristöissä, kuten Pohjoisnavalla ja mielenosoituksessa. Näyttely on kiertänyt Päijät-Hämeen alueen kouluissa, kirjastoissa, palvelutaloissa ja muissa vastaavissa tiloissa, ja se on edelleen vapaasti varattavissa ja lainattavissa. Jokaisessa vierailussa museon tutkija toimii virtuaalitodellisuusnäyttelyn ohjaajana.

Lahden museoiden tuottamat VR-näyttelyt ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa hanketta, jonka avulla pyritään lisäämään maakunnan asukkaiden mahdollisuuksia osallistua museon tarjoamiin näyttelyihin ja kulttuuritarjontaan.

 

Työryhmä

Käsikirjoitus: Hanna Suihko
Verkkonäyttelyn toteutus: Elias Outakivi
Ääniopastuksen lukija: Hannu Takala

VR-näyttelyn toteutus: Lahden ammattikorkeakulun tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat
VR-näyttelyn projektivastuu: Toni Puurtinen

 


Uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo etsii nimeä

Työnimellä LAD kulkenut uusi taidetta, julisteita ja muotoilua esittelevä museo etsii nimeä.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu tulossa

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.