TAIDE-, JULISTE- JA MUOTOILUMUSEO
LAD 


LAD on Mallasjuoman vanhaan tehdaskiinteistöön sijoittuva täyden palvelun museo. Uuden museon muodostavat Lahden taidemuseo ja Lahden julistemuseo. LADin tuoreimpia kuulumisia löydät täältä. LADin uudesta kodista, Malski-keskuksesta, voit kurkata lisätietoja Malskin omilta sivuilta

Lehtinen-Rantala3-nettis.jpg
Havainnekuva LADin julkisivuteoksesta Block Party, tekijöinä Lehtinen + Rantala.


Uusi taiteeseen ja muotoiluun keskittyvä museo Lahteen keväällä 2022

LAD on Mallasjuoman vanhaan tehdaskiinteistöön sijoittuva täyden palvelun museo, joka tulee tarjoamaan kävijöilleen monipuolisen museokokemuksen laadukkaiden näyttelyiden, digitaalisen sisällön ja Malski-keskuksen palveluiden avulla.

Mallasjuoman vanhan tehdaskiinteistön purku- ja rakennustyöt alkoivat loppuvuonna 2018 ja museon tilat valmistuvat keväällä 2021. Jo ennen museon avautumista taide on alkanut vallata Malskin korttelia, kun suurikokoinen muraali valmistui Malskin seinään kesällä 2020. Uuden museon näyttelytiloja päästään viimeistelemään kesästä 2021 lähtien. Museo innostavine näyttelyineen avautuu yleisölle keväällä 2022.

Taiteeseen, muotoiluun ja julisteisiin keskittyvä LAD tulee olemaan kansainvälisesti kiinnostava museo. Uuteen museoon toteutetaan upeita niin kotimaisia kuin kansainvälisiä näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttelyissä ja niiden sisällön rikastamisessa käytetään hyväksi uusimpia esitystekniikoita.

LADin avajaiskattauksen ensimmäinen julkistettu näyttely on Lahden kansainvälinen julistetriennale, joka on maailmankuulu graafisen alan kilpailu ja näyttely. Uudessa museossa tullaan järjestämään jatkossa myös muita uusia säännöllisin väliajoin toistuvia näyttelyitä, lisäksi museon tapahtumatarjonta lisääntyy ja monipuolistuu tulevaisuudessa.

LADin näyttelyissä tullaan näkemään myös taide- ja julistemuseon kokoelmien helmiä, kuten Viipurin kokoelman teoksia. Yksi odotetuimmista teoksista onkin monille rakas Akseli Gallen-Kallelan Keitele (1905).


Yhteistyöhön LADin kanssa 

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme? Etsimme LADille uusia yhteistyökumppaneita maaliskuusta 2020 lähtien. Yhteistyöasioissa ota yhteyttä:  

Maija Wilska
Tuottaja, LAD
puh. 044 018 7404


Malski on uutta luovan työn ja kulttuurin talo

Kuva_Malski_Jennimaria_7_nettis.jpg
Kuva: JenniMaria

Malski-keskus luo uudenlaista vetovoimaa koko Lahden kaupungin keskustaan. Malskilla työskentelee niin museon, ravintolan, Sammiosalin, pienpanimon kuin useiden eri luovien alojen yritysten henkilöstöä. Tästä syntyy uusi yhteistyökonsepti sekä kiinnostava vierailu- ja viihtymispaikka kaikille urbaanista kaupunkikulttuurista kiinnostuneille.


Lisätietoja LADista:

Marita Kajander
Projektinjohtaja 
044 4826 412

Tiia Tiainen
Projektipäällikkö
050 518 4591

Maija Wilska
Tuottaja
044 018 7404

Lisätietoja näyttelyistä:

Susanna Korhonen
Museoamanuenssi
044 482 6191

Paula Korte
Museoamanuenssi
044 482 0899

Hanna Suihko
Museoamanuenssi
Julistemuseo
044 4164 184

Uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo etsii nimeä

Työnimellä LAD kulkenut uusi taidetta, julisteita ja muotoilua esittelevä museo etsii nimeä.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu tulossa

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.