Taide-, juliste- ja muotoilumuseo 
LAD

LAD on Mallasjuoman vanhaan tehdaskiinteistöön sijoittuva täyden palvelun museo. Uuteen museoon tulevat Lahden taidemuseo ja Lahden julistemuseo. 

Uusi taiteeseen ja muotoiluun keskittyvä museo Lahteen kesällä 2021

LAD tulee tarjoamaan kävijöilleen monipuolisen museokokemuksen laadukkaiden näyttelyiden, digitaalisen sisällön ja Malski-keskuksen palveluiden avulla. Mallasjuoman vanhan tehdaskiinteistön purku- ja rakennustyöt alkoivat loppuvuonna 2018 ja uuden museon näyttelyitä rakennetaan kesästä 2020 lähtien. Museo innostavine näyttelyineen avautuu yleisölle kesällä 2021.

Taiteeseen ja erityisesti graafiseen muotoiluun ja julisteisiin keskittyvä LAD tulee olemaan kansainvälisesti kiinnostava museo. Lahden Julistemuseossa jo vuodesta 1970 järjestetty Julistebiennale, vuodesta 2011 lähtien Julistetriennale, on maailmankuulu graafisen alan kilpailu ja näyttely. Uudessa museossa tullaan järjestämään jatkossa myös muita uusia säännöllisin väliajoin toistuvia triennaleja, lisäksi museon tapahtumatarjonta lisääntyy tulevaisuudessa.

LADin näyttelyissä tullaan näkemään myös Taide- ja Julistemuseon kokoelmien helmiä, kuten Viipurin kokoelman teoksia.

Uuteen museoon tullaan tekemään upeita niin kotimaisia kuin kansainvälisiä näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttelyissä ja niiden sisällön rikastamisessa käytetään hyväksi uusimpia esitystekniikoita.

Malski on uutta luovan työn ja kulttuurin talo

Malski-keskus luo uudenlaista vetovoimaa koko Lahden kaupungin keskustaan. Malskilla työskentelee niin museon, ravintolan, Sammiosalin, pienpanimon kuin useiden eri luovien alojen yritysten henkilöstöä. Tästä syntyy uusi yhteistyökonsepti sekä kiinnostava vierailu- ja viihtymispaikka kaikille urbaanista kaupunkikulttuurista kiinnostuneille.

LAD_kerroksittain_a3_korjattu03_PIENI.jpg

Lisätietoja LADista:

Tiia Tiainen
näyttelypäällikkö
050 518 4591

Maija Huusko
Tuottaja
044 018 7404

Susanna Korhonen
Museoamanuenssi
044 482 6191

Paula Korte
Museoamanuenssi
044 482 0899

Hanna Suihko
museoamanuenssi
Julistemuseo
044 4164 184

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.