Taide-, juliste- ja muotoilumuseo 
LAD

 

LAD on Mallasjuoman vanhaan tehdaskiinteistöön sijoittuva täyden palvelun museo. Uuteen museoon tulevat Lahden taidemuseo ja Lahden julistemuseo. LADin tuoreimpia kuulumisia löydät täältä. LADin uudesta kodista, Malski-keskuksesta, voit kurkata lisätietoja Malskin omilta sivuiltaUusi taiteeseen ja muotoiluun keskittyvä museo Lahteen kesällä 2021

LAD tulee tarjoamaan kävijöilleen monipuolisen museokokemuksen laadukkaiden näyttelyiden, digitaalisen sisällön ja Malski-keskuksen palveluiden avulla. Mallasjuoman vanhan tehdaskiinteistön purku- ja rakennustyöt alkoivat loppuvuonna 2018 ja uuden museon näyttelyitä rakennetaan kesästä 2020 lähtien. Museo innostavine näyttelyineen avautuu yleisölle kesällä 2021.

Taiteeseen, muotoiluun ja julisteisiin keskittyvä LAD tulee olemaan kansainvälisesti kiinnostava museo. LADin ensimmäinen julkistettu näyttely on Lahden kansainvälinen julistetriennale, joka on maailmankuulu graafisen alan kilpailu ja näyttely. Uudessa museossa tullaan järjestämään jatkossa myös muita uusia säännöllisin väliajoin toistuvia triennaleja, lisäksi museon tapahtumatarjonta lisääntyy tulevaisuudessa.

LADin näyttelyissä tullaan näkemään myös Taide- ja Julistemuseon kokoelmien helmiä, kuten Viipurin kokoelman teoksia.

Uuteen museoon tullaan tekemään upeita niin kotimaisia kuin kansainvälisiä näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttelyissä ja niiden sisällön rikastamisessa käytetään hyväksi uusimpia esitystekniikoita.


Yhteistyöhön LADin kanssa 

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme? Etsimme LADille uusia yhteistyökumppaneita maaliskuusta 2020 lähtien. Yhteistyöasioissa ota yhteyttä:  

Maija Huusko
Tuottaja, LAD
puh. 044 018 7404


Malski on uutta luovan työn ja kulttuurin talo

Kuva_Malski_Jennimaria_7_nettis.jpg
Kuva: JenniMaria

Malski-keskus luo uudenlaista vetovoimaa koko Lahden kaupungin keskustaan. Malskilla työskentelee niin museon, ravintolan, Sammiosalin, pienpanimon kuin useiden eri luovien alojen yritysten henkilöstöä. Tästä syntyy uusi yhteistyökonsepti sekä kiinnostava vierailu- ja viihtymispaikka kaikille urbaanista kaupunkikulttuurista kiinnostuneille.


Lisätietoja LADista:

Marita Kajander
Projektinjohtaja 
044 4826 412

Tiia Tiainen
näyttelypäällikkö
050 518 4591

Maija Huusko
Tuottaja
044 018 7404

Lisätietoja näyttelyistä:

Susanna Korhonen
Museoamanuenssi
044 482 6191

Paula Korte
Museoamanuenssi
044 482 0899

Hanna Suihko
museoamanuenssi
Julistemuseo
044 4164 184

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

JUSSI JOKISEN työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.

Hiihtomuseossa valittiin uusia jäseniä kunniagalleriaan - Nordic Ski Hall of Fameen

Hiihtomuseon kunniagalleriaan Nordic Ski Hall of Fame valitaan neljä uutta urheilijaa juhlallisesti kisalauantaina iltamäenlaskun tauolla.