Lahden museot –
yhteiskunnan muisti ja elämysten tuottaja

Lahden museot vastaa maakuntamuseona ja aluetaidemuseona toimialueellaan Suomen museolaitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) alaisen Museoviraston tavoitteiden toteutumisesta mm. tunnistamalla ja vaalimalla muuttuvaa maakunnallista ja lahtelaista kulttuuria. Meidän keskeinen tavoitteemme on edistää lahtelaista kulttuuria ja tukea lahtelaisen identiteetin kehittymistä. Museoviraston kanssa tehtyjen sopimusten mukaan me toimimme Päijät-Hämeessä asiantuntijana maakuntamuseotyössä, rakennusten ja rakennetun ympäristön kulttuurihistoriallisen ja rakennustaiteellisen arvon määrittelyssä sekä arkeologiaan liittyvissä asioissa.

Lahden museot huolehtii osaltaan suomalaisen ja päijäthämäläisen kulttuuriperinnön säilymisestä ja saavutettavuudesta, tuottaa ja välittää uutta tietoa kulttuuriperinnöstä sekä osallistuu yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun kulttuurin merkityksestä, kulttuuriperinnön tilasta ja kehittämisestä ja suunnasta. Meidän erikoisalamme ovat käyttögrafiikka, talviurheilu, radio- ja tv-historia sekä huonekalut. Hiihtomuseo, historiallinen museo (Lahden kartano), Radio- ja tv-museo, taidemuseo ja julistemuseo palvelevat yleisöä, tuottavat ja välittävät uutta tietoa niin lahtelaisesta, kansallisesta kuin kansainvälisestä kulttuuriperinnöstä. Kokoelmakeskus palvelee osaltaan organisaatioita ja yksittäisiä ihmisiä kokoelmiin liittyvissä asioissa.

 

Uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo etsii nimeä

Työnimellä LAD kulkenut uusi taidetta, julisteita ja muotoilua esittelevä museo etsii nimeä.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu tulossa

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.