Lahden museot –
yhteiskunnan muisti ja elämysten tuottaja

Lahden museot vastaa maakuntamuseona ja aluetaidemuseona toimialueellaan Suomen museolaitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) alaisen Museoviraston tavoitteiden toteutumisesta mm. tunnistamalla ja vaalimalla muuttuvaa maakunnallista ja lahtelaista kulttuuria. Meidän keskeinen tavoitteemme on edistää lahtelaista kulttuuria ja tukea lahtelaisen identiteetin kehittymistä. Museoviraston kanssa tehtyjen sopimusten mukaan me toimimme Päijät-Hämeessä asiantuntijana maakuntamuseotyössä, rakennusten ja rakennetun ympäristön kulttuurihistoriallisen ja rakennustaiteellisen arvon määrittelyssä sekä arkeologiaan liittyvissä asioissa.

Lahden museot huolehtii osaltaan suomalaisen ja päijäthämäläisen kulttuuriperinnön säilymisestä ja saavutettavuudesta, tuottaa ja välittää uutta tietoa kulttuuriperinnöstä sekä osallistuu yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun kulttuurin merkityksestä, kulttuuriperinnön tilasta ja kehittämisestä ja suunnasta. Meidän erikoisalamme ovat käyttögrafiikka, talviurheilu, radio- ja tv-historia sekä huonekalut. Hiihtomuseo, historiallinen museo (Lahden kartano), Radio- ja tv-museo, taidemuseo ja julistemuseo palvelevat yleisöä, tuottavat ja välittävät uutta tietoa niin lahtelaisesta, kansallisesta kuin kansainvälisestä kulttuuriperinnöstä. Kokoelmakeskus palvelee osaltaan organisaatioita ja yksittäisiä ihmisiä kokoelmiin liittyvissä asioissa.

 

Ilmainen sisäänpääsy Historialliseen museoon

Vietämme Kansainvälistä museopäivää torstaina 18.5. Tervetuloa!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseo on suljettu 15.5.-28.5.2017

Hiihtomuseossa asennetaan uuden perusnäyttelyn vitriinejä Huomioi, että perusnäyttelyn vitriinien asennuksen aikana 15.5.-28.5. Hiihtomuseo on suljettu yleisöltä.