Lahden museot –
yhteiskunnan muisti ja elämysten tuottaja

Lahden museot vastaa maakuntamuseona ja aluetaidemuseona toimialueellaan Suomen museolaitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) alaisen Museoviraston tavoitteiden toteutumisesta mm. tunnistamalla ja vaalimalla muuttuvaa maakunnallista ja lahtelaista kulttuuria. Meidän keskeinen tavoitteemme on edistää lahtelaista kulttuuria ja tukea lahtelaisen identiteetin kehittymistä. Museoviraston kanssa tehtyjen sopimusten mukaan me toimimme Päijät-Hämeessä asiantuntijana maakuntamuseotyössä, rakennusten ja rakennetun ympäristön kulttuurihistoriallisen ja rakennustaiteellisen arvon määrittelyssä sekä arkeologiaan liittyvissä asioissa.

Lahden museot huolehtii osaltaan suomalaisen ja päijäthämäläisen kulttuuriperinnön säilymisestä ja saavutettavuudesta, tuottaa ja välittää uutta tietoa kulttuuriperinnöstä sekä osallistuu yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun kulttuurin merkityksestä, kulttuuriperinnön tilasta ja kehittämisestä ja suunnasta. Meidän erikoisalamme ovat käyttögrafiikka, talviurheilu, radio- ja tv-historia sekä huonekalut. Hiihtomuseo, historiallinen museo (Lahden kartano), Radio- ja tv-museo, taidemuseo ja julistemuseo palvelevat yleisöä, tuottavat ja välittävät uutta tietoa niin lahtelaisesta, kansallisesta kuin kansainvälisestä kulttuuriperinnöstä. Kokoelmakeskus palvelee osaltaan organisaatioita ja yksittäisiä ihmisiä kokoelmiin liittyvissä asioissa.

 

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely avautuu yleisölle 14.11.2019

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely avautuu Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.