LAHDEN MUSEOISSA

TAPAHTUU

pisteviiva.gif

Pintaa syvemmältä - kurkistuksia Lahden Kartanon rakenteisiin

Kartano_puffi2.jpg
Kuvassa seinän sisältä paljastunut liitutaulu, jossa on säilynyt myös koululaisten piirustuksia.

Keskiviikkona 20.2. klo 17:30-19 Museokioskilla kuullaan tuoreita näkökulmia Kartanon monikerroksiseen menneisyyteen arkeologi Terhi Tanskan luennolla. Lahden Historiallinen museo on suljettuna Lahden Kartanon peruskorjauksen vuoksi ja remontin edetessä 120-vuotias arvorakennus paljastaa pikkuhiljaa palasia historiastaan. Esimerkiksi seinistä on löytynyt useita liitutauluja, jotka kertovat ajasta, jolloin rakennus toimi kouluna. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! 

pisteviiva.gif

Päivystävät dosentit Museokioskissa

museokioski_face_event2.jpg

Lahden museoiden päivystävät dosentit, tutkija Riitta Niskanen ja tutkimuspäällikkö Hannu Takala, tapaavat kaupunkilaisia ja vastailevat pilke silmäkulmassa kiperiinkin kysymyksiin Museokioskissa kerran kuukaudessa! Seuraavaksi päivystäviä dosentteja pääsee tapaamaan torstaina 7.3. klo 10-12. Päivystäviltä dosenteilta voi kysyä mitä tahansa - dosenttimme lupaavat myös vastata mitä tahansa! Paikalle voi saapua ennalta mietitty kysymys mielessään tai vain keskustelemaan museon asiantuntijoiden kanssa. Kaksikolta löytyy asiantuntemusta laajasti aina esihistoriasta tähän päivään ja jopa tulevaan saakka, joten keskusteltavaa riittää!


Museokioski on Lahden museoiden pop up -tila, joka toimii osoitteessa Aleksanterinkatu 10 parin vuoden ajan 6.2.2019 lähtien. Museokioskissa tulee olemaan muun muassa museokauppa, maksuttomia näyttelyitä, tietoa LADin ja Historiallisen museon rakentumisesta, työpajoja ja luentoja. Lisää Museokioskista voit lukea täältä.

pisteviiva.gif

Taidehistorian luentosarja Museokioskissa

Maaliskuussa järjestetään paljon kysytty taidehistorian luentosarja! Luennot järjestetään tiistaisin klo 17-18:30 Lahden museoiden Museokioskissa osoitteessa Aleksanterinkatu 10. Amanuenssi Tuija Vertaisen pitämän neljän luennon sarjan lähtökohta on temaattinen. Luentojen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.

Luentosarjan ohjelma:
5.3. Ihmisten kuvia – muotokuvien historiaa
12.3. Esineiden kuvia – asetelmista readymade-teoksiin
19.3. Temppeli taiteessa, taide temppelissä – taiteen ja arkkitehtuurin suhteesta
26.3. Maisemien historiaa

Lisäksi sunnuntaina 24.3., joka on Marian ilmestyspäivä, amanuenssi Tuija Vertainen pitää luennon Marian ilmestys -aiheesta taidehistoriassa klo 13. Tervetuloa kuuntelemaan! 

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Tunteiden ilmalentoa -erikoisnäyttely

Hiihtomuseon valokuvanäyttely avaa näkymiä mäkihypyn historiaan torniin kiipeämisestä aina palkintokorokkeelle saakka.