museokioski_musta_netti.jpg

Museokioskista kohtaamisen paikka Aleksilla

Museokioski on 6.2.2019 avautunut Lahden museoiden pop up -tila. Museokioski tuo esille varsinkin Historiallisen museon, Taidemuseon ja Julistemuseon näyttely- ja työpajatoimintaa näiden tilojen ollessa remontissa ja rakennusvaiheessa. Kaupunkilaisilla on Museokioskissa tilaisuus osallistua Historiallisen museon ja LADin tulevien näyttelyiden suunnitteluun.

Museokioskin toimintakalenteria täydennetään kevään edetessä. Helmikuussa pääsee mm. kuulemaan Kartanon monikerroksisesta menneisyydestä ja LADin suunnitelmien ja remontin edistymisestä.

Julistemuseon helmikuun näyttelyssä muistetaan edesmennyttä taidemaalari, graafikko, kuvittaja Helmiriitta Honkasta. Kuukauden ilmiönä saadaan terveisiä Hiihtomuseosta Salpausselän kisojen ruoka- ja juomakulttuurin esittämisen myötä. Kisatunnelmaan pääsevät myös ohikulkijat Museokioskin oman kisaikkunan avulla! Viipurin taidekokoelmaa päästään Museokioskissa ihailemaan näytöllä pyörivistä valokuvista.  Näyttelyt vaihtuvat maaliskuun markkinapäiväksi.

Museokioskissa toimii myös museokauppa, jossa on myynnissä tuttuja suosikkeja Lahden museoiden museokaupoista – paikallisten käsityöläisten ja muotoilijoiden tuotteita sekä laaja valikoima Lahtea ja Päijät-Hämettä käsittelevää kirjallisuutta.

Museokioski toimii osoitteessa Aleksanterinkatu 10 parin vuoden ajan 6.2.2019 lähtien. Museokioski on avoinna ti-pe klo 10-18, la-su 11-16 ja maanantaisin Museokioski on suljettu.


KUVKUVN135070_netti.jpg

Näyttelyt 6.2.-3.3.2019

Kuukauden ilmiö: Kisaruokaa ja -juomaa Salpausselällä
Helmiriitta Honkanen in memoriam
Kisaikkuna
Viipurin taidekokoelman sisältöä valokuvin

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Tunteiden ilmalentoa -erikoisnäyttely

Hiihtomuseon valokuvanäyttely avaa näkymiä mäkihypyn historiaan torniin kiipeämisestä aina palkintokorokkeelle saakka.