museokioski_musta_netti.jpg

Museokioskista kohtaamisen paikka Aleksilla

Museokioski on 6.2.2019 avautunut Lahden museoiden pop up -tila. Museokioski tuo esille varsinkin Historiallisen museon, Taidemuseon ja Julistemuseon näyttely- ja työpajatoimintaa näiden tilojen ollessa remontissa ja rakennusvaiheessa. Kaupunkilaisilla on Museokioskissa tilaisuus osallistua Historiallisen museon ja LADin tulevien näyttelyiden suunnitteluun.

Museokioskin toimintakalenteria täydennetään kevään edetessä. Maaliskuussa nautitaan taidehistorian luennoista aina tiistaisin klo 17. Uuden näyttelyn avajaisia vietetään markkinapäivänä 6.3. klo 10 alkaen. Torstaina 8.3. pääsee pistäytymään päivystävien dosenttien pakeilla klo 10-12.

Torstaina 14.3. Museokioskissa voi tavata päivystäviä tutkijoita ja tulla keskustelemaan Lahden historiasta. Oluthistorian kartoitus jatkuu 20.3. klo 17.30 alkaen, kun Museokioskissa muistellaan Lahden ravintolahistoriaa. Iltaan johdattelee Sinfonia Lahden muusikoiden alkusoitto klo 17. Museokioskin taustoista pääsee kuulemaan lisää torstaina 21.3., jolloin Lahden museoiden tutkija Sini Ojala kertoo matkasta Museokioskiin.

Museokioskin maaliskuun näyttely valottaa Aleksi kympin historiaa nuorison kohtaamispaikkana. Kansallis-Osake-Pankin rakennuksen Aleksanterinkadun puoleinen osa muodosti 1960- ja 1970- luvuilla koko pituudeltaan osittain avoimen käytävän, jota pitkin pääsi nykyiseltä Lanunaukiolta ja Aleksilta torille. Tämä Kopin aulaksi nimetty tila oli torin ohella nuorison illanviettojen kokoava voima.

Museokioskissa toimii myös museokauppa, jossa on myynnissä tuttuja suosikkeja Lahden museoiden museokaupoista – paikallisten käsityöläisten ja muotoilijoiden tuotteita sekä laaja valikoima Lahtea ja Päijät-Hämettä käsittelevää kirjallisuutta.

Museokioski toimii osoitteessa Aleksanterinkatu 10 parin vuoden ajan 6.2.2019 lähtien. Museokioski on avoinna ti-pe klo 10-18, la-su 11-16 ja maanantaisin Museokioski on suljettu.


KUVKUVN135070_netti.jpg

Näyttelyt 6.3.-7.4.2019

Kopin aula - Lahtelaista nuorisokulttuuria 1960–70-luvuilla 
Viipurin taidekokoelman sisältöä valokuvin

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Sisulla sankariksi -näyttely on avautunut 12.4.2019

Näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.