Museokioskissa kurkistetaan lahtelaiseen 1960–70-lukujen nuorisokulttuuriin

Museokioskin maaliskuun näyttely Kopin aula - Lahtelaista nuorisokulttuuria 1960-70-luvuilla valottaa Aleksanterinkatu kymmenen historiaa nuorison kohtaamispaikkana.

KUVKUVN1993001_2.jpg
Nuorisoa Kopin aulassa vuonna 1969, kuva ESS / Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto

Kansallis-Osake-Pankin rakennuksen Aleksanterinkadun puoleinen osa valmistui 1964 ja muodosti koko pituudeltaan osittain avoimen käytävän, jota pitkin pääsi nykyiseltä Lanunaukiolta ja Aleksilta torille. Tämä Kopin aulaksi nimetty tila oli torin ohella nuorison illanviettojen kokoava voima ja erityisesti poppareiden kohtaamispaikka. Popparit olivat toinen Lahden silmiinpistävimmistä nuorisoryhmistä rokujen eli rokkareiden ohella.

Näyttelyssä on esillä kuvia Kaupunginmuseon kuva-arkistosta ja kahdesta yksityiskokoelmasta. Valokuvissa kurkistetaan lahtelaisten nuorten arkipäivään aikana, jolloin nuorisokulttuuri oli maailmanlaajuisesti uutta. Ajan nuorisokulttuuriin kuuluivat muoti ja musiikki, joiden myötä samanhenkisyys sekä yhdisti nuorisoa että jakoi sitä omiin ryhmiinsä. Näyttelyssä nähdään myös 1970-luvun nuorelle oleellista esineistöä, aina muodikkaista vöistä huulipuniin.

Näyttely on avoinna 6.3.–7.4. ti-pe klo 10–18 ja la-su klo 11–17 Museokioskissa. Museokioski on Lahden museoiden väliaikainen tila, joka sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 10. Museokioski tuo esille varsinkin Historiallisen museon, Taidemuseon ja Julistemuseon näyttely- ja työpajatoimintaa näiden tilojen ollessa remontissa ja rakennusvaiheessa. Kaupunkilaisilla on Museokioskissa tilaisuus osallistua Historiallisen museon ja LADin tulevien näyttelyiden suunnitteluun. Museokioskiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Ilkka Kuhanen
Amanuenssi, Historiallinen museo
Puh. 044 416 4624
ilkka.kuhanen(at)lahti.fi

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Tunteiden ilmalentoa -erikoisnäyttely

Hiihtomuseon valokuvanäyttely avaa näkymiä mäkihypyn historiaan torniin kiipeämisestä aina palkintokorokkeelle saakka.