Seppo_1918_-_testiryhma4.jpg

2018 on Radio- ja tv-museo Mastolan mediakasvatusvuosi

Radio- ja tv-museo Mastolassa on vuonna 2018 tarjolla älypuhelimilla pelattavia Seppo-oppimispelejä, joiden aiheena ovat elokuva- ja tv-kerronta, lasten ja nuorten sota 1918 sekä uutisten tekeminen ja valeuutiset.

Radio- ja tv-museon Seppo-oppimispelit on suunnattu yläkoululaisille, lukiolaisille, ammattikoululaisille, korkeakoululaisille sekä erilaisille aikuis- ja senioriryhmille.

Pelejä voi pelata Mastolassa joko ohjattuina tai itseohjautuvina kokonaisuuksina. Ohjatussa kokonaisuudessa pelin vetäjänä ja tehtävien arvioitsijana toimii museon työntekijä, itseohjautuvassa kokonaisuudessa niistä vastaa opettaja tai muu ryhmän sisältä tuleva henkilö.

Seppo on helppokäyttöinen oppimispelialusta, jonka käytöstä lähetetään ryhmän vastuuhenkilölle etukäteen selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet pelin pelaamiseen ja vetämiseen.

Kaikissa peleissä on huomioitu uuden opetussuunnitelman mediakasvatukselliset tavoitteet, kuten medialuku- ja kirjoitustaidon sekä mediakriittisyyden vahvistaminen.

SEPPO-OPPIMISPELIT:

Uutisbattle-pelissä osallistujat heittäytyvät hetkeksi toimittajiksi. Leikkimielisen kisailun avulla pelaajat ymmärtävät, miten ja miksi uutisia tehdään ja miksi eri uutistoimitukset voivat antaa samaa aihepiiriä käsittelevästä asiasta niin erilaisen kuvan. Pelissä käsitellään hieman myös valeuutisia.

Lasten ja nuorten sota 1918 -pelissä joukkueet kisailevat sisällissotaan liittyvällä tiedolla, jota he saavat pelissä katsottavien videoiden ja oman tiedonhaun avulla. Pelin avulla pelaaja ymmärtää, miksi Suomessa käytiin sata vuotta sitten sisällissota, miksi sotatoimiin osallistui myös lapsia ja nuoria ja minkälaisia seurauksia siitä oli heille.

Henkilöt ja tarinat (elokuvissa ja tv-sarjoissa) -pelissä pelaajat kehittävät omat henkilöhahmot ja tarinat ja kuvaavat ne sitten museon chromakey-studiossa. Kysymysten ja tehtävien avulla pelaaja ymmärtää, minkälaisista asioista tarinat ja henkilöt rakentuvat fiktiosarjoissa ja -elokuvissa.

Kaikkiin peleihin sisältyy kysymysten ja tietoiskuvideoiden/-äänitteiden lisäksi myös erilaisia toiminnallisia tehtäviä, kuten chromakey-studiossa kuvaamista ja erilaisten symboleiden etsimistä museon tiloista.

Pelien kesto on alkuopastuksineen 1,5-2 tuntia.

KIINNOSTUITKO? OTA YHTEYTTÄ:

toni.puurtinen(at)lahti.fi / 0440187404

HINNASTO:

- Ohjattu kokonaisuus: 55 euroa/ryhmä + museon sisäänpääsymaksu/henkilö

- Itseohjattu kokonaisuus: museon sisäänpääsymaksu/henkilö

Alle 18-vuotiaille museon sisäänpääsy on ilmainen.

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä" on avautunut

Hiihtomuseon uusi perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.