Näyttelyt

tvkamera.jpg


Radio- ja tv-museo Mastolan uusissa näyttelyissä on menneiden aikojen radio- ja tv-historiaa nykyajan tavalla tarjoiltuna

Radio- ja tv-museo Mastolan uunituoreet näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta niin katsojan kuin ohjelmatekijöiden näkökulmasta. Samalla se on läpikatsaus suomalaiseen ohjelmatuotantoon. Mediatunnelissa pääsee katsomaan ja kuuntelemaan yleisön suosikkiohjelmia menneiltä vuosikymmeniltä.  Elävässä huoneessa voi tarkastella millaisia medialaitteita kodeissa on ollut eri vuosikymmenillä. Mastolan omassa chromakey-studiossa voit tehdä oman uutislähetyksen. Näyttelyssä selviää myös mikä on Lahden suurasema ja miksi se aikoinaan päätettiin rakentaa juuri Lahteen.

 

Perusnäyttelyt

Lahden Radioaseman historiaa

Lahden radioaseman historiaa -näyttelyssä selviää mikä on Lahden suurasema ja miksi se aikoinaan päätettiin rakentaa juuri Lahteen. Lisätietoa

Kuulemiin ja näkemiin

Radion ja television historiaa valottava perusnäyttely. Lisätietoa

 


RadioTVMuseo_logo_musta.png

Pop up -näyttely lainattavissa edelleen!

Radio- ja tv-museon pop-up-näyttely kertoo television tulemisesta Suomeen. Näköradio oli uusi ja outo laite suomalaisille 1950-luvulla. Se herätti kansassa ihastusta ja vihastusta. Millainen oli telkkarin tie suomalaisten olohuoneisiin – ja sydämiin?

karuselliinrtm.jpg

Varataksesi:
Pop up -näyttelyn voi varata 1-2 viikoksi kerrallaan. Varataksesi näyttelyn ota yhteys tutkija Susanna Korhoseen, puh. 044 482 6191 tai sähköpostitse radiojatvmuseo(at)lahti.fi. Lainaaja vastaa näyttelyn hakemisesta skeä palauttamisesta. Näyttely mahtuu sen mukana lainattavaan pahviseen kuljetuslaatikkoon, jonka ulkomitat ovat: korkeus 110 cm x pituus 167cm x paksuus 10cm. 

seinatonmuseologo.jpg
Mobiiliopas

Näyttelyn mobiiliopastus löytyy täältä
tai kirjoittamalla nettiselaimeen osoitteen:
tarinasoitin.fi/kuvaliikkeelle

 

Kaikkien Trafiikki-museoiden Liikkeelle-näyttelyiden mobiilisovellukset löydät täältä.

pisteviiva.gif

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely on avautunut

Huhtikuussa avautunut näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.

Lahden Radioaseman historiaa


Kuulemiin ja näkemiin