Näyttelyt

Menneiden aikojen radio- ja tv-historiaa nykyaikaisin keinoin

P6140632.jpg

Kuva: Riikka Huuskonen, Lahden museot. 

Radio- ja tv-museo Mastolan perusnäyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiaa niin kuuntelijan, katsojan kuin ohjelmantekijöiden näkökulmasta. Mediatunnelissa pääset tutustumaan yleisön suosikkiohjelmiin menneiltä vuosikymmeniltä. Elävässä huoneessa voit ihmetellä, millaisia medialaitteita kodeissa on eri aikoina käytetty. Chromakey-studiossa pääset tekemään vaikkapa oman uutislähetyksen. Mastolassa selviää myös, mikä ihme olikaan Lahden suurasema ja miksi se aikoinaan päätettiin rakentaa juuri Lahteen.

Lisätietoa perusnäyttelyistä löydät täältä:

Lahden Radioaseman historiaa

Kuulemiin ja näkemiin

 Lainaa television historiasta kertova pop up -näyttely

Kuva liikkeelle! -näyttely kertoo television tulemisesta Suomeen. Näköradio oli uusi ja outo laite suomalaisille 1950-luvulla. Se herätti kansassa ihastusta ja vihastusta. Millainen oli telkkarin tie suomalaisten olohuoneisiin – ja sydämiin.

Pop up -näyttelyn voi varata 1-2 viikoksi kerrallaan. Lainaaja vastaa näyttelyn hakemisesta sekä palauttamisesta. Näyttely mahtuu sen mukana lainattavaan pahviseen kuljetuslaatikkoon, jonka ulkomitat ovat: korkeus 110 cm x pituus 167 cm x paksuus 10 cm.

Lisätiedot ja varaukset:

Museoamanuenssi Jenni Ahto-Hakonen
Puh. 044 482 0859
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Kuva liikkeelle! -näyttelyn mobiliiopastus

Tutustu myös Kuva liikkeelle! -näyttelyn mobiilioppaaseen, joka kertoo television tulosta Suomeen.

 

seinatonmuseologo.jpg

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon pohjakerroksesta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.

Lahden Radioaseman historiaa

 

Kuulemiin ja näkemiin