Snellman ja liikenne

J. V. Snellman Radio- ja tv-museossa 12.5.-31.12.2006


Tänä vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta J. V. Snellmanin (1806-1881) syntymästä. Trafiikki-museot ovat koonneet näyttelyn Snellmanin suhteesta liikenteeseen ja viestintään. Näyttely on tehty yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön sekä Kanavamuseon kanssa. Se on esillä kaikissa Trafiikki-museoissa ja Kanavamuseossa.

Snellman oli ahkera kirjoittaja ja sanomalehtimies. Hän ehti 75-vuotisen elämänsä aikana toimia monissa erilaisissa tehtävissä ja vaikuttaa Suomen ja suomalaisten asioihin. Snellmanilla oli vahvat mielipiteet ja hän toi ne voimakkaasti julki.

Hänen ansiotaan ovat monet 1800-luvun uudistukset. Snellmanille vaikuttaminen, asioiden kehittäminen ja kansan valistaminen oli ominaista. Hän halusi puuttua epäkohtiin. Hänen päämääränsä olivat kansallisia.

Liikenteestä ja viestinnästä hän oli erityisen kiinnostunut. Hän uudisti lehdistöä, puhui rautateiden ja postilaitoksen puolesta, matkusti laivoilla ja postivaunuilla ja kävi jopa ihailemassa ilmapallon lentoa.

Näyttelyssä kerrotaan Snellmanin ajatuksista eri liikenteen ja viestinnän aloista mm. hänen omien kirjoitustensa avulla. Myös hänen ajatustensa toteutumiseen luodaan kuva.

Radio- ja tv-museoon on saatu mukaan esineistöä Historiallisen museon ja Koulumuseon kokoelmista.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.