Trafiikkia postimerkeissä

8.11.2008-25.2.2009

 

Radio- ja tv-museo kuuluu suomalaisten liikenne- ja viestintämuseoiden ketjuun, yhdistykseen nimeltä Trafiikki ry. Yhdistyksen yhteistyönä tuotettu Postimuseon valmistama kiertonäyttely Trafiikkia postimerkeissä aukeaa yleisölle Lahdessa 8.11. 2008.

Näyttely kertoo liikenne- ja viestintäalaa kuvaavista suomalaisista postimerkeistä. Näyttelyssä esitellään noin sata postimerkkiä sekä valikoima taitelijoiden piirtämiä merkkien alkuperäisiä originaaleja. Lisäksi näyttelyssä on esillä esineistöä eri liikenteen ja viestinnän aloilta näyttelyn teemaan liittyen.

Trafiikkimuseoiden toimiala on näkyvästi esillä suomalaisen postimerkin historiassa. Kaikkiaan liikenne- ja viestintäaiheisia merkkejä on julkaistu noin 250. Vanhin merkki on vuonna 1929 ilmestynyt höyrylaiva Borea kuvaava merkki, joka kuuluu samalla Suomen ensimmäisiin kuvallisiin postimerkkeihin. Liiklenneaiheisia postimerkkejä on julkaistu pääasiassa erilaisten juhlavuosien johdosta.

Suomi on niittänyt mainetta maailmalla menestyneiden ralli- ja formulakuskiensa ansiosta. Juha Kankkunen ja Timo Mäkinen ovat saaneet omat merkkinsä, kuten myös Mika Häkkinen.

Säännöllinen yleisradiotoiminta alkoi Suomessa vuonna 1926. 50 vuotta myöhemmin ilmestynyt postimerkki kuvasi radion ja television kaikkialle maailmaa ulottuvaa toimintaa. Merkin runsas värimaailma kuvasti väritelevision kasvavaa osuutta. itse tv-vastaanotin pääsi merkkiin vasta vuonna 2006 ilmestyneessä perhe-elämää kuvaavassa merkissä. Ensimmäisen polven matkapuhelimet (NMT) otettiin käyttöön 1980-luvun alussa ja matkapuhelin esiintyi postimerkissä ensimmäisen kerran jo vuonna 1988. 

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.