Toimintapisteet
pisteviiva.gif 

Radio- ja tv-museon hauskoissa toimintapisteissä voit itse kokeilla radio ja tv-toimintaan liittyviä asioita. Toimintapisteistä löytyy tekemistä perheen pienimmillekin. 

Chromakeystudio
Kuinka oikea henkilö sijoitetaan vaikkapa Lahden suurmäen nokalle televisio-ohjelmassa? Museon täysin uusitussa green screen studiossa näet sen. Meteorologin tai uutisankkurin tehtävä kameran edessä ei ole helppo. Vai onko? Tule kokeilemaan! 

Maskeeraus ja puvustamo
Ennen televisiokameran eteen marssimista on tärkeää vierailla maskeerauksen ja puvustamon kautta.

Mediakasvatuspiste
Medialukutaito on taito, jota pitää harjoitella. Mastolan mediakasvatuspisteellä kaikki vauvasta vaariin voivat osallistua.

DX kuuntelupiste
DX kuuntelupisteessä voit tutustua pitkäaaltokuuntelun maailmaan.

Radioamatööriasema OH3R
Joka sunnuntai sekä tapahtumapäivinä paikalla on henkilö kertomassa radioamatööritoiminnasta. Museon radioamatööriasema on aseman pitkäaikaisen päällikön Arvi Hauvosen muistoasema OH3R. 

Museossa on myös kuunneltavissa vanhoja radio-ohjelmia eri aikakausilta. Lisäksi televiosta tutut piirroshahmot sekä suosikkijuontavat edellisiltä vuoskymmeniltä vievät katsojaa halki menneisyyden.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely on avautunut

Huhtikuussa avautunut näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.

Chromakeystudio

Maskeeraus ja puvustamo

Mediakasvatuspiste

DX kuuntelupiste

Radioamatööriasema OH3R