A la muerte con una sonrisa - Hymyilevä Kuolema
Lahden taidemuseossa 16.2.-20.5.2018

karuselli.jpg

Tätä näyttelyä ei kuolonkankeus vaivaa!

Lahden taidemuseossa värikäs meksikolainen Dia de los Muertosin eli kuolleiden päivän juhlintakulttuuri ja suomalainen, yllättävästi yhtä värikäs nykytaide lähestyvät suurta teemaa hymysuin.

618M17-Arrieta_Celso-Mex.jpg
Arrieta Celso: Jaja. Meksiko, 2016.

Esillä on valikoima kuolemateemaisia julisteita Museo Mexicano del Diseñosta (MUMEDI), Mexico Citystä. Julisteet ovat MUMEDI:n joka toinen vuosi järjestettävän kansainvälisen julistekatselmuksen satoa.

Julisteiden rinnalla nähdään kotimaisten taiteilijoiden kattaus kuin suoraan kalman kalaaseista. Mukana ovat Lahden taidemuseon kokoelmien itseoikeutetut klassikot, Hugo Simbergin piirrokset, joissa Kuolema puuhailee kodeissa ja puutarhassa.

Samaa tunnelmaa henkivät nykytaidetta edustavat Tapani Kokon veistoskulkue, Heidi Hännisen Surullisten piknik -installaatio, Marjatta Tapiolan maalaukset, Susanne Koskimäen lasiteos, Annika Dahlstenin animaatio Yöperhonen ja Tiia Matikaisen keraamiset veistokset. Kokonaisuuden täydentävät Suomen diakoniaopiston Lasse Kantolan ohjaaman Theatrum Olgan Taiteessa oppimisen prosessin yhteydessä otetut valokuvat, jotka ovat Sonja Siikasen käsialaa.

TM_HymyilevaKuolema_18.jpg
Taidemuseon suuren salin suurta tunnelmaa. Kuva: Tiina Rekola/Lahden museot

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely on avautunut

Huhtikuussa avautunut näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.