A la muerte con una sonrisa - Hymyilevä Kuolema
Lahden taidemuseossa 16.2.-20.5.2018

karuselli.jpg

Tätä näyttelyä ei kuolonkankeus vaivaa!

Lahden taidemuseossa värikäs meksikolainen Dia de los Muertosin eli kuolleiden päivän juhlintakulttuuri ja suomalainen, yllättävästi yhtä värikäs nykytaide lähestyvät suurta teemaa hymysuin.

618M17-Arrieta_Celso-Mex.jpg
Arrieta Celso: Jaja. Meksiko, 2016.

Esillä on valikoima kuolemateemaisia julisteita Museo Mexicano del Diseñosta (MUMEDI), Mexico Citystä. Julisteet ovat MUMEDI:n joka toinen vuosi järjestettävän kansainvälisen julistekatselmuksen satoa.

Julisteiden rinnalla nähdään kotimaisten taiteilijoiden kattaus kuin suoraan kalman kalaaseista. Mukana ovat Lahden taidemuseon kokoelmien itseoikeutetut klassikot, Hugo Simbergin piirrokset, joissa Kuolema puuhailee kodeissa ja puutarhassa.

Samaa tunnelmaa henkivät nykytaidetta edustavat Tapani Kokon veistoskulkue, Heidi Hännisen Surullisten piknik -installaatio, Marjatta Tapiolan maalaukset, Susanne Koskimäen lasiteos, Annika Dahlstenin animaatio Yöperhonen ja Tiia Matikaisen keraamiset veistokset. Kokonaisuuden täydentävät Suomen diakoniaopiston Lasse Kantolan ohjaaman Theatrum Olgan Taiteessa oppimisen prosessin yhteydessä otetut valokuvat, jotka ovat Sonja Siikasen käsialaa.

TM_HymyilevaKuolema_18.jpg
Taidemuseon suuren salin suurta tunnelmaa. Kuva: Tiina Rekola/Lahden museot

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.