Fellmanin pelto
Kaisa Salmen taide-elokuva

Elokuvan esitykset Lahden taidemuseossa 30.9.-6.10.2013

nettibanneri.jpg

Taiteilija Kaisa Salmi ohjasi Lahden Fellmaninpuistossa 28.4.2013 suurperformanssin "Fellmanin pelto – 22 000 ihmisen elävä monumentti", johon osallistui tuhansia ihmistä ympäri Suomen. Performanssi on mukana myös syys-lokakuun vaihteessa ensiesitykseen tulevassa Fellmanin pelto -taide-elokuvassa, jonka pohjana ovat sodan 1918 tapahtumat Lahdessa.

Triptyykkinä eli kolmena projisointina kolmelle kankaalle esitettävä elokuva on esillä muuten tyhjässä näyttelysalissa yhden kokonaisen viikon 30.9.-6.10.2013. Museo on avoinna ma-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17. Elokuva alkaa alusta aina puolen tunnin välein, kellon ollessa tasan ja puolelta. Huom! päivän viimeinen esitys alkaa aina noin klo 16.30. Liput 3 € | 2 € | 1 €

Elokuva on itsenäinen taideteos, joka yhdistää kautta aikojen Suomen suurimman performanssin, viiden päähenkilön tarinan sekä runomuotoisen, faktapohjaisen tekstin, jonka kymmenet vapaaehtoiset lukevat vuorotellen kameralle. Elokuvan runomuotoisesta tekstistä vastaavat Kaisa Salmi ja Teemu Mäki. Elokuvassa kuullaan lisäksi Ranskan kansallislaulu Marseljeesi sen vanhoilla sanoilla Kaisa Korhosen esittämänä. Varta vasten performanssia ja elokuvaa varten kirjoitetut uudet sanat ovat Heikki Salon käsialaa.

Elokuva kuuluu performanssin ohella Salmen tohtoriopintojen taiteelliseen työhön Aalto-yliopistossa. Tapahtuma ja elokuva ovat osa Lahden taidemuseon vuoden 2013 ohjelmistoa.

Fellmanin pelto -elokuvan tekijät

Taiteellinen suunnittelu, ohjaus ja käsikirjoitus: Kaisa Salmi
Apulaisohjaaja: Anssi Pulkkinen
Pääkuvaaja: Heikki Färm
Lavastus: Markku Pätilä
Äänisuunnittelu: Tuomas Skopa
Leikkaus: Heikki-Pekka Vaara
Pääosissa: Timo Hurme, Pekka T. Rajala, Suvi-Sini Peltola, Tapani Kalliomäki ja Aino Niiranen

Performanssia ja elokuvaa tukevat

Suomen Kulttuurirahasto
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK
Samuel Huberin taidesäätiö
Lahden kaupungin Sivistystoimiala

sivistystoimiala.jpg