Intohimona taide –
teoksia Vexi Salmen kokoelmista

Lahden taidemuseo 7.2.-21.5.2014

irwin_sivu_2.jpg
Marjatta Tapiola: Irwin, 1993, Hämeenlinnan Taidemuseo / Vexi Salmen kokoelma

Taidemuseon kahdessa galleriahuoneessa on valikoima hämeenlinnalaissyntyisen sanoittajan ja kirjailijan Vexi Salmen kokoelmasta.  Vexi Salmi on puolisonsa Katri Wanner-Salmen kanssa koonnut merkittävän nykytaiteen kokoelman, joka on lahjoitettu Hämeenlinnan Taidemuseoon vuonna 2010. Lahjoituskokoelmassa on tällä hetkellä noin 500 teosta ja keräilijä tekee siihen vuosittain uusia hankintoja. Kotimaisen nykytaiteen lisäksi mukana myös pohjoismaisten ja virolaisten taiteilijoiden teoksia.

"Kaikki teokset ovat lempiteoksiani ja niihin syntyy henkilökohtainen suhde. Pidän myös piirustuksista, jotka saattavat näyttää vaatimattomilta, mutta ovat silti puhuttelevia. En kerää aina suinkaan kokoelma mielessäni, vaan yksittäinen teos ratkaisee", Vexi Salmi kertoo kokoelmastaan. Abstrakti taide ja voimakas maalauksellinen ote viehättävät Vexi Salmea. Kokoelmassa näkyy elämän rosoisuus sekä teosten sisällöissä että taiteilijakohtaloissa.

Lahden näyttelyssä on esillä reilut 50 teosta, taiteilijoista mainittakoon Ernst Billgren, Cris af Enehielm, Jorma Hautala, Jani Hänninen, Pasi Karjula, Rosa Liksom. Jukka Mäkelä, Marika Mäkelä, Mari Sunna, Marjatta Tapiola, Marianna Uutinen ja Wiggo Wallensköld.

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä" on avautunut

Hiihtomuseon uusi perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.