logo_netti.gif

17.10.2014-18.1.2015

bambis_netti.jpg
Markus Henttonen: Bambis

Syksyn yhteisnäyttelyssä kohtaavat Lahdessa ja Berliinissä työskentelevä valokuvaaja Markus Henttonen sekä Firskarsiin kotiutunut kuvanveistäjä Kim Simonsson. Näyttelyssä Simonssonin figuratiiviset ihmis- ja eläinhahmot yhdistyvät Henttosen tulkintaan ihmisestä ja hänen elinympäristöstään.

tytto_ja_joutsen_netti.jpg
Kim Simonsson: "Joutsenkäärmeen tappaja", 2010, keramiikka


Lahtelaissyntyinen, tällä hetkellä Berliinissä ja Lahdessa asuva ja työskentelevä valokuvaaja Markus Henttonen (s. 1976) on jo tähän mennessä luonut merkittävän uran valokuvataiteen parissa. Hän on opiskellut valokuvausta Turun taideakatemiassa ja valmistumisensa jälkeen kiertänyt valokuvaamassa eri puolilla maailmaa. Hänet tunnetaankin erityisesti suurkaupunkien, kuten New Yorkin, Los Angelesin ja Barcelonan kuvistaan, jotka pureutuvat osuvasti ihmisen ja ympäristön suhteisiin.

Kuvanveistäjä Kim Simonssonin (s. 1974) tuotanto koostuu keraamisista veistoksista. Hänet valittiin 2004 vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Simonsson yhdistää teoksissaan japanilaista mangaa ja perinteistä länsimaista kuvanveistoa. Veistosten aiheena ovat usein ihmiset, eläimet ja avaruusoliot. Nykyisin Fiskarsissa asuva ja työskentelevä Simonsson on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun keramiikkalinjalta vuonna 2000.

pisteviiva.gif