Metamorfoosi '12
– Uutta suomalaista muotoilua

Lahden taidemuseossa 15.6.-23.9.2012

Lahden taidemuseon kesä 2012 esittelee uutta suomalaista muotoilua 40 tekijän voimin. Metamorfoosi '12 -näyttelyssä nähdään muotoilutuotteita, jotka on toteutettu ennen kaikkea arkista käyttöä ja kodin sisustamista varten. Näyttelyn yli 100 teosta on koottu taidekäsityön ammattilaisilta sekä Arabian ja Nuutajärven lasikomppanian muotoilijoilta. Teokset ovat valmistuneet vuosien 2003-2012 aikana, mutta pääosa materiaalista painottuu 2010-luvun tuotantoon.

meta_yleiskuva.jpg
Yleiskuva näyttelystä. Kuva: Tiina Rekola

Näyttely tarjoili katsottavaa tekstiilinorsuista lasisiin kruununjalokiviin ja nippusiteistä koostettuihin asusteisiin. Materiaalin ja toteutustavan kirjo oli uskomattoman laaja, mikä kuvastaa tämän hetken muotoilua laajemminkin. Keramiikan ja lasin rinnalla nähtiin mm. puusta, paperista, teräksestä ja muovista muotoiltuja esineitä ja sisustustuotteita.

Metamorfoosi '12 toteutettiin yhteistyössä Lahden taidemuseon, Aalto-yliopiston, Arabian, Nuutajärven lasikomppanian ja useiden käsityöläisten kanssa. Näyttelyn kokosivat Arabian taideosastolla työskentelevä Kati Tuominen-Niittylä ja Lahden julistemuseon tutkija Kari Savolainen.

Näyttelyyn kutsutut muotoilijat:

Soili Arha, Shin Goeun, Johanna Gullichsen, Henri Halla-aho, Hanna van Ingen, Peter Iwanetzki, Hyerin Jung, Terhi Juurinen, Nina Karpov, Aimo Katajamäki, Vesa Kattelus, Inka Kivalo, Kirsi Kivivirta, Katja Koskela, Katja Kotikoski, Pekka Kuivamäki, Nathalie Lahdenmäki, Ossi Laine, Riikka Latva-Somppi, Helena Lehtinen, Camilla Moberg, Saana Murtti, Ai Ono, Riia Paasonen, Pekka Paikkari, Jaana Parkkila, Anu Penttinen, Heikki Rahikainen, Kristiina Riska, Anneli Sainio, Rutsuko Sakata, Markku Salo, Kevin Smeeing, Janna Syvänoja, Riitta Talonpoika, Heli Tuori-Luutonen, Tiina Tuunanen, Marjaana Virta, Karin Widnäs ja Xu Xin.

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.