20160923_treasureofnepal_0007_small.jpg

Kuva: Gary Wornell

Nepalin aarre – Treasure of nepal

23.9.2016–29.1.2017

Valokuvaaja Gary Wornellin kuratoima Nepalin aarre oli kiehtova matka nepalilaisten käsityöläisten elämään ja työskentelyyn valokuvien, tekstien, videodokumenttien ja esineistön välityksellä.

20160923_treasureofnepal_0004_small.jpg

Yleiskuva näyttelyyn. Kuva: Gary wornell.

Näyttely antoi elävän kokonaiskuvan Nepalin tämän hetken taidekäsityöstä. Esiteltyjä käsityömuotoja olivat mm. kuparin valaminen, kultaus, metallin pakotus, kivenveisto, kankaan- ja mattojen kudonta, Thangka-maalaus, paperin valmistus sekä rumpujen ja rukouslippujen valmistaminen.

TreasureOfNepal_MG_0096.jpg

Kuva: Gary Wornell

Vain harvat ovat nähneet, kuinka nepalilaisissa luostareissa ja temppeleissä tavattavia esineitä valmistetaan. Nepalin aarre esitteli nepalilaisia ja heidän työtään ennennäkemättömällä tavalla – näyttely oli kunnianosoitus näille käsityöläisille.

Nepal_Surja.jpg

Kuva: Gary Wornell.

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä" on avautunut

Hiihtomuseon uusi perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.