blau.jpg

Tina Blau: Nuori nainen, 1800-luvun loppu, öljy kankaalle. Kuva: Tiina Rekola.

 

Tule kokoelmakummiksi!

Lahteen on valmistumassa lähivuosina uusi ja upea Taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD – ”Lahti Art, Poster and Design Museum”. Samalla yleisön kauan odottama toive tulee toteutumaan, kun esille saadaan vaihtuvien näyttelyiden ohella myös Lahden taidemuseon kokoelmateoksia – mm. yleisön rakastaman Viipuri-kokoelman helmiä.

Lahden taidemuseoon talletettu ja Viipuri-säätiön omistama taidekokoelma käsittää 70 teosta, jotka evakuoitiin viime sotien aikaan Viipurin taidemuseosta. Kokoelma on taidehistoriallisesti arvokas kokonaisuus suomalaista ja ulkomaista taidetta 1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuoliskolta.

Ennen teosten esille asettamista niiden kunto on tarkistettava, ne on puhdistettava ja tarpeen mukaan konservoitava. Nämä aikaa vievät toimenpiteet tekee taide-esineisiin erikoistunut konservaattori. Konservointipalveluiden toteuttamiseen tarvitsemme kokoelmakummien tukea. Lähde kokoelmakummiksi ja osallistu konkreettiseen kulttuuritekoon tukemalla kokoelmateosten konservointityötä!

 

Kokoelmakummina saat:

Nimesi esille museon näyttelytiloihin näyttelyä ja taideteosten konservointia tukeneena tahona - kummeiksi ovat tervetulleita niin yksityishenkilöt, yritykset, säätiöt, järjestöt kuin muutkin tahot

VIP-kutsun Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseon LADin avajaisiin

Mahdollisuuden järjestää LADissa tarpeisiisi sopivan tilaisuuden, joka voi sisältää halutessasi maksuttoman yksityisopastuksen LADin näyttelyihin

Lahden taidemuseon kokoelmajulkaisun Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Kokoelmakummi-tiedotteen neljän kuukauden välein sähköpostiisi – kuulet ajankohtaiset kuulumiset LADin rakentamiseen ja valmisteluihin liittyen

 

Ota yhteyttä:

Liisa Mäkitalo, amanuenssi                               

Lahden taidemuseo                                              

+358 44 482 6119                                                    

liisa.makitalo(at)lahti.fi                                           

 

Kirsti Nenye, puheenjohtaja

Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistys ry

+358 44 708 9993

kirsti.nenye(at)gmail.com

 

Kokoelmakummi-hanke toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistyksen kanssa.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.