Päijät-Hämeen maakuntamuseo

Opetusministeriö nimesi 1.3.1980 Lahden historiallisen museon Päijät-Hämeen maakuntamuseoksi. Maakuntamuseon toimialueeseen kuuluu Päijät-Hämeen 9 kuntaa (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä) sekä Mäntsälä.

Maakuntamuseotutkija neuvoo ja opastaa toimialueensa ei-ammatillisesti hoidettuja museoita, muita yhteisöjä ja yksityishenkilöitä paikallisperinteen tallentamiseen ja säilyttämiseen liittyvissä kysymyksissä. Maakuntamuseo valvoo ja ohjaa harkinnanvaraisten valtionavustusten käyttöä, toimii asiantuntijana paikalliskulttuurihankkeissa ja pyrkii edistämään museoiden välistä yhteistyötä. Lisäksi maakuntamuseo pitää rekisteriä alueen museokokoelmista. Maakuntamuseo myös tallentaa, luetteloi ja hoitaa Päijät-Hämeeseen liittyvää arkistoaineistoa.

YHTEYSTIEDOT

Maakuntamuseotutkija


Ajankohtaista:

Avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin ovat haettavissa

Museoviraston myöntämät avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin vuodelle 2019 ovat nyt haettavissa.

Haku alkaa 10.9.2018 kello 9.00 ja päättyy 19.10.2018 kello 15.00.

Avustusten tavoitteena on tukea paikallismuseoiden kokoelmien ja rakennusten säilymistä, kokoelmien hyvää hallintaa sekä tiedon välittämistä museoiden kokoelmista ja paikallisesta perinteestä. Avustusta voidaan myös myöntää paikallismuseotoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuuden edistämiseen. 

Avustusta haetaan Museoviraston sähköisessä asiointipalvelussa, jonka käyttö edellyttää yhdistykseltä/säätiöltä/kunnalta Katso-tunnistetta. Avustuksen osuus voi olla korkeintaan 80 % hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista.

Ennen avustuksen hakemista kannattaa tutustua huolella Museoviraston sivuilta löytyviin ohjeisiin ja ehtoihin. Ennen hakemista kannattaa olla yhteydessä myös maakuntamuseotutkijaan.

Lisätiedot avustuksesta ja sen hakemisesta:

Maakuntauseotutkija Anna-Riikka Vaden
050 3985 492 anna-riikka.vaden(at)lahti.fi

ja

Museovirasto

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

web_lkm_kuv_kuv_di_36395.jpg

Kuva: Tiina Rekola/Lahden museot