Päijät-Hämeen maakuntamuseo

Opetusministeriö nimesi 1.3.1980 Lahden historiallisen museon Päijät-Hämeen maakuntamuseoksi. Maakuntamuseon toimialueeseen kuuluu Päijät-Hämeen 9 kuntaa (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä) sekä Mäntsälä.

Maakuntamuseotutkija neuvoo ja opastaa toimialueensa ei-ammatillisesti hoidettuja museoita, muita yhteisöjä ja yksityishenkilöitä paikallisperinteen tallentamiseen ja säilyttämiseen liittyvissä kysymyksissä. Maakuntamuseo valvoo ja ohjaa harkinnanvaraisten valtionavustusten käyttöä, toimii asiantuntijana paikalliskulttuurihankkeissa ja pyrkii edistämään museoiden välistä yhteistyötä. Lisäksi maakuntamuseo pitää rekisteriä alueen museokokoelmista. Maakuntamuseo myös tallentaa, luetteloi ja hoitaa Päijät-Hämeeseen liittyvää arkistoaineistoa.

YHTEYSTIEDOT

Maakuntamuseotutkija


Ajankohtaista:

PÄIJÄT-HÄMEEN MUSEOPÄIVÄ 5.9.2018 SYSMÄSSÄ

Sysm_kuva.jpg
Kuva: Toni Kesti/Lahden kaupunginmuseo

Päijät-Hämeen museopäivä kokoaa Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museotoimijat yhteiseen tapaamiseen tänä vuonna Sysmään. Museopäivän ohjelmassa on mm. Päijät-Hämeen museoyhdistyksen 45. vuosikokous sekä tutustumiskäyntejä sysmäläisiin museo- ja kulttuurikohteisiin.

Museopäivän koulutuksellisessa osassa kuulemme, miten Kymenlaaksossa on yhteistyönä laadittu kokoelmaohjelmia museoille. Aiheesta tulee kertomaan Marja Salmijärvi Kymenlaakson museosta Kotkasta. Lisäksi luvassa on ajankohtaista asiaa maakuntamuseosta ja syksyn avustushausta.

Museopäivän tarkempi ohjelma löytyy täältä. Ilmoittautuminen museopäivään 26.8. mennessä maakuntamuseotutkijalle.

Päivään ovat tervetulleita kaikkien Päijät-Hämeen ja Mäntsälän alueilla toimivien museoiden ja kotiseutuarkistojen edustajat.

Päivää isännöi Sysmä seura ry.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja maakuntamuseotutkijalta: anna-riikka.vaden(at)lahti.fi, p. 050 3985 492

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

web_lkm_kuv_kuv_di_36395.jpg

Kuva: Tiina Rekola/Lahden museot