Päijät-Hämeen Museomatka

phmuseomatkakarusellikuva.jpg

Tietoa Päijät-Hämeen maakuntamuseon toimialueen museoista ja muista historia- ja perinnekohteista löydät Päijät-Hämeen Museomatka - sivuilta.

 

Päijät-Hämeen museoyhdistys

Vuonna 1973 perustetun Päijät-Hämeen museoyhdistyksen tarkoituksena on edistää Päijät-Hämeen museolaitoksen kehitystä ja toimia Päijät-Hämeen museoiden yhteistyöelimenä sekä tukea Päijät-Hämeen museoiden työtä. Sen jäseneksi voi liittyä museon omistajayhteisö, kunta ja maakunnallinen tai muu yhteisö, joka haluaa edistää yhdistyksen päämääriä. Yhdistyksen vuosikokous ( Päijät-Hämeen museokokous) pidetään vuosittain heinä-, elo- tai syyskuussa, Päijät-Hämeen museopäivän yhteydessä.

Päijät-Hämeen museoyhdistyksen asioita hoitaa museotoimikunta, johon kuuluu puheenjohtaja ja kuusi jäsentä. Puheenjohtajan toimikausi on vuosi ja museotoimikunnan jäsenten kaksi vuotta.

Museoyhdistyksen säännöt

Päijät-Hämeen museoyhdistys
c/o Lahden kaupunginmuseo
PL 113
15111 LAHTI

puheenjohtaja
Riitta Ailonen
riitta.ailonen(at)suomi24.fi

sihteeri
Maakuntatutkija

Maakuntamuseo
Museopäivän osallistujat Suomen melontamuseolla Lahden Kahvisaaressa 2010.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.