Päijät-Hämeen Museomatka

phmuseomatkakarusellikuva.jpg

Päijät-Hämeen museokohteet, näyttelyt ja muut historia- ja perinnekohteet löydät helposti Päijät-Hämeen Museomatka - sivuilta.

Suuntaa matkalle lähimpään paikallismuseoon tai seikkaile läpi kaikki Päijät-Hämeen mielenkiintoiset kulttuurikohteet!

 

Päijät-Hämeen museoyhdistys

Vuonna 1973 perustetun Päijät-Hämeen museoyhdistyksen tarkoituksena on edistää Päijät-Hämeen museolaitoksen kehitystä ja toimia Päijät-Hämeen museoiden yhteistyöelimenä sekä tukea Päijät-Hämeen museoiden työtä. Sen jäseneksi voi liittyä museon omistajayhteisö, kunta ja maakunnallinen tai muu yhteisö, joka haluaa edistää yhdistyksen päämääriä. Yhdistyksen vuosikokous ( Päijät-Hämeen museokokous) pidetään vuosittain heinä-, elo- tai syyskuussa, Päijät-Hämeen museopäivän yhteydessä.

Päijät-Hämeen museoyhdistyksen asioita hoitaa museotoimikunta, johon kuuluu puheenjohtaja ja kuusi jäsentä. Puheenjohtajan toimikausi on vuosi ja museotoimikunnan jäsenten kaksi vuotta.

Museoyhdistyksen säännöt

Päijät-Hämeen museoyhdistys
c/o Lahden kaupunginmuseo
PL 113
15111 LAHTI

puheenjohtaja
Riitta Ailonen
riitta.ailonen(at)suomi24.fi

sihteeri
Maakuntatutkija

Maakuntamuseo
Museopäivän osallistujat Suomen melontamuseolla Lahden Kahvisaaressa 2010.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

JUSSI JOKISEN työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.

Hiihtomuseossa valittiin uusia jäseniä kunniagalleriaan - Nordic Ski Hall of Fameen

Hiihtomuseon kunniagalleriaan Nordic Ski Hall of Fame valitaan neljä uutta urheilijaa juhlallisesti kisalauantaina iltamäenlaskun tauolla.