Lahden museoiden näyttelyt muuttuvat virtuaalisiksi

Lahden museoissa on toteutettu kaksi virtuaalitodellisuusnäyttelyä, joita viedään vuoden 2018 aikana Päijät-Hämeen alueelle.

Museo kehittää uusia tapoja, joilla museo voi tarjota mahdollisuuksia tutustua näyttelytarjontaan myös silloin kun kuljetukset ja liikkumisrajoitteet ovat esteenä museoissa käymiselle. Tällä virtuaalitodellisuutta hyödyntävällä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemalla pilottihankkeella pyritään lisäämään ihmisten osallistumismahdollisuuksia museonäyttelyissä käymiseen.

Hankkeessa toteutetut kaksi virtuaalitodellisuus- eli VR-näyttelyä ovat Panda piilossa ja 100 askelta Lahdessa. Panda piilossa –julistenäyttelyä on esitetty kouluissa, kirjastoissa ja palvelutaloissa. 100 askelta Lahdessa –näyttely on kulttuurihistoriallinen ja sitä tullaan viemään palvelutaloihin syksyn 2018 aikana. Virtuaalinäyttelyt ovat osallistujille ilmaisia.

Virtuaalitodellisuusnäyttelyiden sisältö on Lahden museoiden ja toteutus Lahden ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden käsialaa. 

pisteviiva.gif

100 askelta Lahdessa

100 askelta Lahdessa -näyttelyssä katsoja tutustuu virtuaalitodellisuus- eli VR-lasien avulla Historiallisessa museossa esillä olleeseen samannimiseen näyttelyyn. VR-näyttelyn huoneissa katsoja johdatellaan matkalle pitkin Vesijärvenkatua. Näyttelyssä tutustutaan Lahteen kuvien ja äänen kautta Suomen itsenäisyyden vuosikymmeninä. Matka vie rautatieasemalta satamaan sekä ajassa että paikassa, tarinoiden ja muistelmien lomassa. 100 askelta Lahdessa -näyttely valmistuu syksyllä 2018 ja viedään syksyn aikana virtuaalisena palvelutaloihin.

KUVKUVN134159_385px.jpg

pisteviiva.gif

Panda piilossa

Panda piilossa -näyttelyssä Päijät-Hämeen kirjastot, koulut ja palvelutalot muuttuivat vuoden 2018 aikana virtuaalitodellisuuslasien avulla hetkeksi Julistemuseon näyttelyksi. Eniten näyttelyä esitettiin kouluissa. Kirjastoissakin Panda piilossa –näyttelyn näki yli 400 katsojaa. Kirjastokohteita olivat Sysmän, Padasjoen, Kärkölän, Hollolan, Asikkalan, Hämeenkosken, Heinolan, Nastolan, Kärpäsen ja Launeen kirjastot sekä Lahden pääkirjasto.

Panda piilossa -julistenäyttely pohjautuu vuoden 2017 Lahden kansainväliseen julistetriennaleen osallistuneisiin julisteisiin. VR-toteutukseen on valikoitu joukko ilmastonmuutoksesta, muoviroskasta, ihmisoikeuksista ja propagandasta kertovia julisteita, jotka nähdään tietokonesimulaatioina tuotetuissa keinotekoisissa ympäristöissä, kuten Pohjoisnavalla ja mielenosoituksessa. Katsojat pääsivät tutustumaan näyttelyyn virtuaalitodellisuuslasien ja -ohjaimien kanssa. Kouluille tarjottuun julistenäyttelypakettiin sisältyi myös muuta opetusmateriaalia, kuten Tilt Brush -virtuaalitodellisuuspiirustusohjelmalla toteutettavia tehtäviä.

pisteviiva.gif

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

0440187404 / maija.huusko(at)lahti.fi

pisteviiva.gif

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely on avautunut

Huhtikuussa avautunut näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.