Lahden museon näyttelyt muuttuvat virtuaalisiksi

Lahden museossa on toteutettu kaksi virtuaalitodellisuusnäyttelyä, joita viedään vuoden 2018 aikana Päijät-Hämeen alueelle.

Sata askelta Lahdessa -näyttelyssä katsoja tutustuu virtuaalitodellisuuslasien avulla historiallisen museon näyttelyyn. Matka Vesijärvenkadun päästä päähän, rautatieasemalta satamaan, kertoo, miten Lahti on kaupungistunut ja muuttunut osaksi nykymuodossa tuntemaamme Suomea.

Panda piilossa -julistenäyttely pohjautuu vuoden 2017 Lahden kansainväliseen julistetriennaleen osallistuneisiin julisteisiin. VR-toteutukseen on valikoitu joukko ilmastonmuutoksesta, muoviroskasta, ihmisoikeuksista ja propagandasta kertovia julisteita, jotka nähdään tietokonesimulaatioina tuotetuissa keinotekoisissa ympäristöissä, kuten Pohjoisnavalla ja mielenosoituksessa.

Kouluille tarjottavaan julistenäyttelypakettiin sisältyy myös muuta opetusmateriaalia, kuten Tilt Brush -virtuaalitodellisuuspiirustusohjelmalla toteutettavia tehtäviä.

Lahden museoiden VR-näyttelyt on suunnattu ensisijaisesti kouluille, kirjastoille ja palvelutaloille. Ne ovat kuitenkin tarjolla myös muille Päijät-Hämeen alueella toimiville ryhmille. Jokaisessa vierailussa museon projektitutkija toimii VR-näyttelyn ohjaajana.

Virtuaalinäyttelyt ovat osallistujille ilmaisia.

pisteviiva.gif

Lahden museoiden tuottamat VR-näyttelyt ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa hanketta, jonka avulla pyritään lisäämään maakunnan asukkaiden osallistumista museon tarjoamiin näyttelyihin ja kulttuuriin.

Virtuaalitodellisuusnäyttelyiden sisältö on Lahden museoiden ja toteutus Lahden ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden käsialaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

0440187404 / toni.puurtinen(at)lahti.fi  

pisteviiva.gif

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä"

Hiihtomuseon perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.

Panda piilossa -näyttely vierailee:

24.4. Padasjoen yhtenäiskoulu ja lukio
25. ja 27.4. Jokivarren koulu, Orimattila
16.-17.5. Sysmän kirjasto klo 12-16
18.5. Erkko-lukio, Orimattila
19.5. Orimattilan yhteiskoulu
22.-23.5. Padasjoen kirjasto klo 12-16
28.5. Jokivarren koulu, Orimattila