korkeus

web_2_signaalitorvi_sotamuseon_kokoelmat.jpgweb_radio_ja_tvmuseo1.jpg

Sivusto uudistetaan vuoden 2014 aikana.

Urajärven kulttuuripuisto -blogi

Seuraa Urajärven kartanomuseon kunnostushankkeen päiväkirjaa!

urajarvenkulttuuripuisto.fi

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke 2012-2012

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke on kohdennettu Päijät-Hämeen maakunnan kylien asukkaille, maaseudun yhteisöille, yhdistyksille ja yrityksille sekä erityisesti hankkeessa mukana oleville viidelle kylälle. Hollolasta mukana on Hollolan kirkonkylä ja Pyhäniemi, Hämeenkoskelta Hämeenkosken kirkonkylä, Asikkalasta Kalkkinen, Padasjoelta Kellosalmi - Seitniemi - Virmaila sekä Hartolasta Vuorenkylä.

Rakkaudesta kulttuuriperintöön - Paikallismuseotoiminnan kehittämistyöryhmän loppuraportti julkaistu

Pienillä resursseilla ja pääosin vapaaehtoisvoimin toimivilla paikallismuseoilla on tärkeä rooli paikallisesti ja kansallisesti merkittävien kokoelmien ja rakennusten ylläpitäjinä, paikallishistoriallisen tiedon välittäjinä ja kulttuurikokemusten tarjoajina. Ne tarvitsisivat nykyistä enemmän tukea ja resursseja kokoelmatyöhönsä sekä rakennustensa ylläpitoon ja korjaukseen.

Tämä käy ilmi tuoreesta paikallismuseoiden tilannetta selvittäneen työryhmän loppuraportista, joka luovutettiin kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle  5.3.2012.

Lue raportti täältä

Paikallismuseon työkirja

Paikallismuseon työkirja on museon toiminnan kehittämisen apuväline. Se auttaa museotyön kokonaistilanteen hahmottamisessa ja tulevaisuuden suuntaviivojen löytämisessä. Työkirjatyöskentely tarjoaa mahdollisuuden oppia enemmän museon toiminnasta ja arvioida sen laatua.  Vahvuuksien ja kehittämiskohteiden esiin nostaminen luo hyvän pohjan museon käytännön kehittämissuunnitelmien tekemiseen.

Lataa työkirja käyttöösi täältä