Näyttelyt

pisteviiva.gif

Perusnäyttely:

Hiihdon henkeä!

Uusi perusnäyttely Hiihdon henkeä katselee suomalaista hiihtomenneisyyttä monin silmin: asiaa tarkastellaan niin arkihiihtäjän, hiihtoharrastajan, penkkiurheilijan kuin ammattiurheilijankin näkökulmasta. Näyttelyssä huomioidaan uljaat hanget löytäneet kuntoilijat sekä kouluhiihdosta ikuisiksi ajoiksi traumatisoituneet henkilöt.

_MG_1322_PP.jpg

Näyttely kuljettaa katsojaa menneiden vuosituhansien takaisista hiihtotavoista aivan näihin vuosiin saakka. Nykyisistä talviurheilulajeista suosikeiksi nousseet lumilautailu- ja laskettelukulttuuri on otettu esille. Lisäksi ampumahiihto sekä sen mielenkiintoinen historia pääsee esiin.

Niin arjessa kuin sodassakin ja kisaladuilla tarvittuja hiihtotaitoja esitellään näyttelyssä. Lahdessa joka vuosi järjestettävät Salpausselän kisat sekä Lahden hiihdon MM-kisat saavat arvoisensa esittelyn.

pisteviiva.gif 

Erikoisnäyttely:

Lahti - kansainvälinen hiihtokaupunki

 Lahti - kansainvälinen hiihtokaupunki –näyttely on vahvasti visuaalinen ja kuvaan perustuva kokonaisuus, joka avautuu helposti niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin kisavieraille. Se esittelee Lahden kisahistoriaa 1920-luvulta 2010-luvulle.

pHiihtomuseo2017_12.jpg

Näyttelyssä leikitellään instagram- ja hastag –maailmalla, kun se  tarjoaa näkökulman, miltä Lahti on näyttänyt ulkomaisten kisavieraiden ja urheilijoiden silmin ja miten sitä kommentoitaisiin tänä päivänä.

Esille on kuvitettua tarinaa sekä kisakaupungin omasta markkinoinnista että attaseoiden ja kisajärjestäjien kansainvälisten urheilijoiden huolenpidosta.  

Suomi100-hanke

Tutustu erikoisnäyttelyn Lahti - kansainvälinen hiihtokaupunki mobiilioppaaseen


seinatonmuseologo.jpg

 

Salpausselkä elää -mediateos

 06.01.2017 alkaen

Hiihtomuseoon mediateos imaisee kävijän hiihdon ja talven maailmaan näyttävällä taideteoksen omaisella kuva- ja äänimaailmalla. Liikkuvaa kuvaa, stillkuvaa ja äänimaailmoja hyödyntävä mediaseinäteos antaa voimakkaan esteettisen ja tunnelmallisen elämyksen.

Hiihtomuseon "Salpausselkä elää" -mediateos imaisee kävijän hiihdon ja talven maailmaan näyttävällä taideteoksen omaisella kuva- ja äänimaailmalla. Liikkuvaa kuvaa, stillkuvaa ja äänimaailmoja hyödyntävä mediaseinä kuvakollaaseineen antaa voimakkaan esteettisen ja tunnelmallisen elämyksen hiihdon maailmasta. Talviurheiluun liittyvää yhteistä aineetonta ja elävää perintöä tehdään näin näkyväksi ja ymmärrettäväksi. Teoksen toteuttaja on Kimmo Karjunen.

Suomi100-hanke


Urheiluidolit näyttely päättynyt

Urheiluidolit esitteli suomalaisten urheiluidoleita sekä fanikulttuuria.
28.3.2014 - 31.05.2015


idolit_etusivunkuva.jpg
 


 

Vanha perusnäyttely on päättynyt 31.5.2015

Selän henkeä ja hohtavia hankia!

Perusnäyttely ”Selän henkeä ja hohtavia hankia" kertoo suksen ja hiihdon tarinan muinaisista metsästysretkistä Salpausselän kisojen huipputunnelmiin. Näyttelyssä pääsee seuraamaan pohjoismaisten hiihtolajien kehitystä ja talviurheilumuodin muuttumista 1920-luvulta nykypäivään. Voittoisiin hiihto- ja mäkihyppytunnelmiin johdattavat useat pokaalit ja mitalit, mm. Suomen olympiahistorian ensimmäinen maastohiihtomitali eli Tapani Nikun pronssimitali vuoden 1924 Chamonix’n talviolympialaisista.

100 askelta Lahdessa -näyttely avattu

Tervetuloa Historiallisen museon Suomi100-juhlavuoden näyttelyyn!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseon perusnäyttely "Hiihdon henkeä" on avautunut

Hiihtomuseon uusi perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta.