Näyttelyt

pisteviiva.gif

Perusnäyttely:

Hiihdon henkeä!

Uusi perusnäyttely Hiihdon henkeä katselee suomalaista hiihtomenneisyyttä monin silmin: asiaa tarkastellaan niin arkihiihtäjän, hiihtoharrastajan, penkkiurheilijan kuin ammattiurheilijankin näkökulmasta. Näyttelyssä huomioidaan uljaat hanget löytäneet kuntoilijat sekä kouluhiihdosta ikuisiksi ajoiksi traumatisoituneet henkilöt.

_MG_1322_PP.jpg

Näyttely kuljettaa katsojaa menneiden vuosituhansien takaisista hiihtotavoista aivan näihin vuosiin saakka. Nykyisistä talviurheilulajeista suosikeiksi nousseet lumilautailu- ja laskettelukulttuuri on otettu esille. Lisäksi ampumahiihto sekä sen mielenkiintoinen historia pääsee esiin.

Niin arjessa kuin sodassakin ja kisaladuilla tarvittuja hiihtotaitoja esitellään näyttelyssä. Lahdessa joka vuosi järjestettävät Salpausselän kisat sekä Lahden hiihdon MM-kisat saavat arvoisensa esittelyn.

pisteviiva.gif 

Salpausselkä elää -mediateos

 

Hiihtomuseoon mediateos imaisee kävijän hiihdon ja talven maailmaan näyttävällä taideteoksen omaisella kuva- ja äänimaailmalla. Liikkuvaa kuvaa, stillkuvaa ja äänimaailmoja hyödyntävä mediaseinäteos antaa voimakkaan esteettisen ja tunnelmallisen elämyksen.

Hiihtomuseon "Salpausselkä elää" -mediateos imaisee kävijän hiihdon ja talven maailmaan näyttävällä taideteoksen omaisella kuva- ja äänimaailmalla. Liikkuvaa kuvaa, stillkuvaa ja äänimaailmoja hyödyntävä mediaseinä kuvakollaaseineen antaa voimakkaan esteettisen ja tunnelmallisen elämyksen hiihdon maailmasta. Talviurheiluun liittyvää yhteistä aineetonta ja elävää perintöä tehdään näin näkyväksi ja ymmärrettäväksi. Teoksen toteuttaja on Kimmo Karjunen.

Suomi100-hanke


 

pisteviiva.gif

 

pisteviiva.gif

Yläkerran näyttelytilassa esillä myös Eero Mäntyrannan palkintoja sekä mäkihyppääjä Matti Nykäsen arvokisamitalit.

 

Suomi100-hanke

Tutustu erikoisnäyttelyn Lahti - kansainvälinen hiihtokaupunki mobiilioppaaseen


seinatonmuseologo.jpg

 

 

Urheiluidolit näyttely päättynyt

Urheiluidolit esitteli suomalaisten urheiluidoleita sekä fanikulttuuria.
28.3.2014 - 31.05.2015


idolit_etusivunkuva.jpg
 


 

Vanha perusnäyttely on päättynyt 31.5.2015

Selän henkeä ja hohtavia hankia!

Perusnäyttely ”Selän henkeä ja hohtavia hankia" kertoo suksen ja hiihdon tarinan muinaisista metsästysretkistä Salpausselän kisojen huipputunnelmiin. Näyttelyssä pääsee seuraamaan pohjoismaisten hiihtolajien kehitystä ja talviurheilumuodin muuttumista 1920-luvulta nykypäivään. Voittoisiin hiihto- ja mäkihyppytunnelmiin johdattavat useat pokaalit ja mitalit, mm. Suomen olympiahistorian ensimmäinen maastohiihtomitali eli Tapani Nikun pronssimitali vuoden 1924 Chamonix’n talviolympialaisista.

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.